A 10 millió óraleolvasó országa leszünk?

0
Hirdetés

Megértük azt is, hogy már olyan nagy a munkaerőhiány, hogy nincs ember a villanyórák leolvasására. Sajnos hiányzik a munkaerőpiacról az a sok százezer magyar, akiknek jó része azért nem maradt itthon, mert úgy érezte, itt már nem boldogulhat, nincsenek jó kilátásai, megalázónak ítélte a helyzetét. Érthető ez persze. Ettől még hiányoznak.

Ezt orvosolandó az Elmű-Émász azt jelentette be, hogy telefonos applikációjukon keresztül a fogyasztók elküldhetik az óraállást. Csak le kell fotózni az órát és elküldeni a szoftveren keresztül. Így tehát nem kell ezen a szolgáltatási területen várni már a leolvasót.

Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára úgy nyilatkozott ezzel kapcsolatban, hogy reményei szerint a többi szolgáltató is átáll majd erre a módszerre. Még hozzátette azt is, hogy a mobiltelefonos applikáción keresztüli ügyintézés bizonyos mértékig pótolhatja a hiányzó munkásokat. Eljöhet tehát az az idő, amikor mindannyian óraleolvasók lehetünk.

Hirdetés

Megkerestük az NKM Áramszolgáltató Zrt-t, hogy a kecskemétieknek is kell-e ilyen lehetőségre számítaniuk. Amint válasz érkezik, közölni fogjuk.

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft