Börtönigazgató feleségének dolgoznak a kecskeméti rabok

0
fotó: Google Map
Hirdetés

Különös összefonódásokról írt a 24.hu. A hírportál azt állítja, hogy a kecskeméti Wéber Ede utcai börtönből abba a táborfalvi üzembe járnak ki dolgozni a rabok, amely üzemnek  az állampusztai börtön igazgatójának felesége a tulajdonosa.

A konstrukcióval mindenki jól jár. A cég fizet a büntetés-végrehajtási intézetnek a rab munkásokért, miközben a munkaerő hiányt kompenzálni tudja velük. A 40 fős üzemben 20 fogvatartott dolgozik. Akik havi kb. 25 ezer forintot keresnek a munkával – írja a lap.

Van ennél tovább is. A Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet jelenlegi igazgatójának ( vezette az intézetet régebben az említett jelenlegi állampusztai igazgató is ) felesége pedig a büntetés-végrehajtással szorosan együttműködő Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. tésztagyárának lett az üzemvezetője -írja a 24.hu. Ez a cég szállítja a tésztát az összes börtönbe.

Hirdetés

A 24.hu megkereste a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, amely úgy nyilatkozott, hogy nem lát összeférhetetlenséget a felgöngyölített szálakban. A 24.hu azt is állítja, hogy a BVOP közleménye pontatlan, mivel nem igaz, hogy az állampusztai intézet igazgatójának felesége csupán ügyvezető a táborfalvai cégnél. Az Opten cégnyilvántartó adataira hivatkozva azt írja a híroldal, hogy 2001 óta társtulajdonos az említett cégnél.

A lap parkettás börtönnek, VIP rabok intézetének írja le a kecskeméti Wéber Ede utcai börtönt. De nyitott börtönként is szokták emlegetni. Ezeket a jelzőket sokan ismerik a városban. Ebben az egységben nem tipikusan rab életet élnek a fogvatartottak. Hiszen tágas, egyágyas szobáik vannak, valóban parkettával és szőnyeggel, televízióval. Kijárhatnak a börtönből dolgozni, valamint rendezett udvar és teniszpálya fokozza a komfortot . Gazdasági bűncselekmények elkövetői gyakran kötnek itt ki, és vágynak ide, persze nyilván csak az ítélet után. Itt raboskodott Zuschlag János és Stadler József is.

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft