Börtönigazgató feleségének dolgoznak a kecskeméti rabok

fotó: Google Map

Különös összefonódásokról írt a 24.hu. A hírportál azt állítja, hogy a kecskeméti Wéber Ede utcai börtönből abba a táborfalvi üzembe járnak ki dolgozni a rabok, amely üzemnek  az állampusztai börtön igazgatójának felesége a tulajdonosa.

A konstrukcióval mindenki jól jár. A cég fizet a büntetés-végrehajtási intézetnek a rab munkásokért, miközben a munkaerő hiányt kompenzálni tudja velük. A 40 fős üzemben 20 fogvatartott dolgozik. Akik havi kb. 25 ezer forintot keresnek a munkával – írja a lap.

Van ennél tovább is. A Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet jelenlegi igazgatójának ( vezette az intézetet régebben az említett jelenlegi állampusztai igazgató is ) felesége pedig a büntetés-végrehajtással szorosan együttműködő Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. tésztagyárának lett az üzemvezetője -írja a 24.hu. Ez a cég szállítja a tésztát az összes börtönbe.

A 24.hu megkereste a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, amely úgy nyilatkozott, hogy nem lát összeférhetetlenséget a felgöngyölített szálakban. A 24.hu azt is állítja, hogy a BVOP közleménye pontatlan, mivel nem igaz, hogy az állampusztai intézet igazgatójának felesége csupán ügyvezető a táborfalvai cégnél. Az Opten cégnyilvántartó adataira hivatkozva azt írja a híroldal, hogy 2001 óta társtulajdonos az említett cégnél.

Hasonló cikkünk:  Az egyetemisták fele külföldi munkát vállalna a diploma után

A lap parkettás börtönnek, VIP rabok intézetének írja le a kecskeméti Wéber Ede utcai börtönt. De nyitott börtönként is szokták emlegetni. Ezeket a jelzőket sokan ismerik a városban. Ebben az egységben nem tipikusan rab életet élnek a fogvatartottak. Hiszen tágas, egyágyas szobáik vannak, valóban parkettával és szőnyeggel, televízióval. Kijárhatnak a börtönből dolgozni, valamint rendezett udvar és teniszpálya fokozza a komfortot . Gazdasági bűncselekmények elkövetői gyakran kötnek itt ki, és vágynak ide, persze nyilván csak az ítélet után. Itt raboskodott Zuschlag János és Stadler József is.