Fejtsük meg az internet legnagyobb rejtélyét!

Van itt egy videó, amely eléggé nyomasztó, kell hozzá egy lelkiállapot. Gyerekek inkább ne nézzék meg! Semmi olyan nincs benne, de a hatása alá kerül az ember. Higgyék el, megnéztük párszor ehhez a cikkhez, és az embernek az egész napját képes a film hangulata meghatározni. Ez a kiindulási alap. Ha megnézte, megyünk tovább! Talán kiderül, miért annyira rejtélyes ez az anyag.

A hiba nem az olvasónál van, ha semmit nem ért belőle. És higgye el, nagyon sokan gondolják úgy, hogy mi a fene akar ez lenni? Semmit nem tudunk most a cikk elején és eláruljuk: azt sem tudni biztosan, ki áll a videó mögött. Lassan 4 éves a videó, de tutira senki nem fejtette meg az üzenetet. De egyáltalán üzenet ez vagy csak egy jó móka?

Kezdjünk neki! Mit is látunk? Egy romos épületet, ez a helyszín. Aztán van egy fura alak, fura ruhában, nézeget minden irányba. Villanások, idegesítő hatások, idegesítő zajok. Ennyi. Ha újra megnézi, akkor is. Eláruljuk: nem így kell nézni! Hanem belassítva, olykor megállítva, kikockázva. Megtettük, ezeket írjuk most le.

A főszereplő fekete fazon az egykori pestisdoktorok ruhájában van. Ez egy középkori szerelés, a pestises betegek közé ilyen öltözékben mentek. Akkoriban ez volt a védőruha, bármilyen félelmetesnek is nézzen ki. Amellett, hogy nem érhettek senkihez, arra is gondoltak, hogy a bűzt, ami az ilyen betegek között tapasztalható volt, valahogy elnyomják. Erre szolgált a csőr. Ebbe illatos-szagos növényeket raktak. A helyszín a lengyelországi Zofiówka szanatórium. Itt a második világháborúban a német megszállás alatt több százan haltak meg. Az ápolók egy része öngyilkos lett, mások elmenekültek innen. Szóval már a története is elég nyomasztó, ezért is tökéletes választás egy ilyen videóhoz. A háború után újra használták, de 1990 óta romokban áll.

A videó címe: 11B X 1371, a feltöltés ideje 2015. szeptember 30.

Már itt is elakadtunk egy kódnál, és ez nem véletlen. Az egész videó rengeteg kód sokasága. Igazi csemege kódfejtőknek! Amit most leírunk, azt nem is mi fejtettük meg, hanem szakértőkre hagyatkoztunk. Előbb annyit, hogy segít nekünk a főszereplő. Amerre fordul, ott lesz majd valami. De mindig egy villanásra, ezért kell lassítani, megállítani. Ezt úgy teheti meg, hogy a videót megállítja és a . illetve , billentyűkkel kockánként léphet előre és hátra.

A 3. másodpercnél ez a kód van:

 

Ez egy hexadecimális sorozat, amelyet előbb számokra lehet alakítani, majd betűkre. Ez jön ki belőle: RED LIPSLIKE TENTH. Értelmetlen szöveg. De nem is erről a videóról beszélnénk, ha itt minden egyértelmű lenne. Ugyanis ez egy anagramma, a betűkből pedig ez (is ) kijön: Kill the president ( Öld meg az elnököt ) Merényletre utalna? Ne feledje, 2015 szeptemberében járunk!

A 28. másodpercnél emberünk olyan pózba vágja magát, mintha keresztre lenne feszítve, mellette pedig egy újabb kód:

Visszafejtve ezek a Fehér Ház koordinátái. Öld meg az elnököt, Fehér Ház…

Kicsivel később, a 33. másodpercnél mutatja a tenyerét, amelyben villog egy jel. Ez morse jelzés és angol betűkkel ez jön ki belőle: 2015THEREWILLBETHREE. Vagyis 2015-ben három lesz. De mi is?

1 perc 15 másodpercnél vagyunk, eddig tart a morse jelzés. Ekkor hirtelen felénk mutat, hüvelykujját úgy fordítja, mintha egy pisztolyt akarna formálni. Ott tartunk tehát, hogy Öld meg az elnököt, Fehér Ház és pisztoly. Meg valamiből három lesz.

1 perc 16 másodperc. A falon felvillan egy G betű, amely a videó elemzői szerint a szabadkőművesekre utal. ( A Wikipedia a szabadkőművesekről: világszerte több millió taggal rendelkező heterogén, számtalan formában működő mozgalom, amely – önértelmezése szerint – az erkölcsi értékek, valamint a szellem szabadságának egyetemességét vallva, a felvilágosodás hagyományait követve tevékenykedik. Tagjai ritualizált beavatási szertartásokon keresztül ismerhetik meg a szabadkőművesség kőművesmesterségből származó szimbólumrendszerének mélyebb jelentését.)

1 perc 24 másodperc. Elfordult fej, mögötte a falon egy festett V betű tőlünk jobbra. A betű baloldali vonalának belsején egy A betű. Aztán jönnek még ilyen V betűk ott ahova néz, bennük különböző helyeken pont van. Ez egy ABC. A V betűnél balra fent pont az valójában A betű. Ha a pont lent van, akkor B, ha jobbra fent akkor C. Majd elfordul a V betű, de a pontok ugyanígy változnak. Jön tehát a D, E, F…

Már csak egymás után kell leírni a megkapott betűket. Ad oppugnare homines. Ez a latin mondat jön ki, amely azt jelenti: Célozni az embereket.

Hasonló cikkünk:  Lövészárkok hullái - orosz-ukrán háború a véres övezetben

Közben volt egy hosszabb kód a videóban, ezt nem tudták megfejteni. De 1 perc 37 másodpercnél jön egy kód, ez egy négylépéses sakkjátszma kódja. Egészen pontosan: matt. Győzni valaki felett? Megdönteni?

1 perc 38 másodperc. Itt úgy tartja a kezét, ahogyan a német kancellár gyakran teszi. El is nevezték Merkel rombusznak. Az eredetin nem látszik, ezért ezt feljavították, egészen pontosan egy Gondran nevű felhasználó, aki feltette ezt az imgur.com oldalra.


 

 

 

 

 

 

Van itt tehát amerikai elnök, európai vezető. De miért? Továbbra is 2015-ben járunk.

Nem mutatunk már minden egyes kódot, éppen eleget mutattunk ahhoz, hogy lássák, csupa ilyenből áll ez a 2 perc. De azért leírjuk, milyen megfejtéseket adtak a további feladványok.

Magyar fordításban pl. ezt: Egy nagy birodalom hamarosan elbukik. Láthatáron a sas bukása. Csatlakozz közénk! A sas fertőzött, mi fogjuk terjeszteni a betegségét. Mi vagyunk az antivírus, mi fogjuk megvédeni a világ testét.

Meg ezt: Lődd át a sas szívét egy nyíllal! A rétisas az USA nemzeti madara. Pluszban van egy olyan meséjük, amelynek a címe: A sas és a nyíl. Ez arról szól, hogy repülés közben lövés éri nyíllal a madarat. Később a földön fekszik már, amikor észreveszi, hogy a nyíl valójában saját tolla.

Elképesztő, de tényleg, hogy mi minden van belegyömöszölve a videóba. De meg kell említsük a hangokat is, mert az sem véletlen, hogy ezt az idegesítő zajt kell hallgatni. Egy szakértő spektografikus módon láthatóvá tette, és ami látott, attól nem csoda, hogy berezelt. Rejtett képek és feliratok vannak a zörejben. Koponya számkódokkal, halott emberek, vérző áldozatok, sikító női arc. Szövegek is: we are the antivirus ( mi vagyunk az antivírus ), you are already dead ( már halott vagy )

Így néz ki amúgy a spektografika:

forrás: https://www.dailydot.com

 

Ok, de kit láthatunk a videóban? Terrorista? Ügynök? Vagy csak egy ember, aki szórakozott egy jót? A feltöltés után másfél hónappal megtörtént a szörnyű párizsi terrortámadás, amikor több helyen egyszerre lőttek emberekre. Véletlen egybeesés? Vagy ez volt az utalás?

Itt említjük meg, hogy a leghíresebb pestisdoktor Nostradamus volt. Akit sokan jósnak tartanak.

Tényleg a fél világ foglalkozott ezzel a videóval és mindenki találgatott ezerrel, hogy mi is lehet ez az egész. Ekkor váratlanul a Twitteren egy Parker Warner Wright nevű felhasználó azt állította, hogy ő az alkotó. Persze senki nem hitt neki, ezért letámadták. Erre fotókat töltött fel. A videóban szereplő maszkról és a villogó kesztyűről. Majd feltöltött egy videót 11B 3 1369 néven 2015. decemberében. Ugyanúgy 2 perc, tele kódokkal, a helyszín is hasonló. Ekkor már többen hittek neki, és ami megnyugtatta a világot, hogy nyilatkozott is egy újságírónak. Igaz a fején egy olyan maszk volt, mint amilyet a filmben látni. Tehát az arcát nem mutatta. Elmondta, hogy ő egy művész, és ezek a filmek az ő alkotásai. Semmi szándéka nem volt velük, nem is sejtette, hogy így elterjed, és, hogy bárki elkezd vele foglalkozni. Rengeteget gondolkodott a rejtvényeken,  a ruhát pedig maga készítette. Korábban TV-ben dolgozott, ezért nem esett nehezére elkészíteni a filmeket. Egy ismerőse vette fel és négy ember tudott erről. Lengyelországban lakik, de amerikai állampolgár. Miután feltöltötte az eredeti videót, az egyik parkban és egy metróban is hagyott belőle egyet DVD lemezen. A második filmet pendriveokon dugta el. Nem ez az igazi neve és nem keresték meg sehonnan, hogy mik ezek az utalások.

De tényleg ő csinálta? Egy videóban ugyanis azt állítják, hogy különböznek a maszkok és a kesztyűk. Megkeresték ezzel, és azt mondta, hogy valóban. Hiszen az eredetieket megsemmisítette. Nem gondolta, hogy újra kellenek majd.

De ez sem volt megnyugtató többeknek. Találtak egy videót, amely az első előtt pár hónappal került a netre. Ennek az volt a címe, hogy: 01101101 01110101 01100101 01110010 01110100 01100101.

Egy spanyol szónak a kódja ez, a muerte szónak. Ez halált jelent.

Akkor most hány alkotó van és kik ezek? Művészek? Csak átverték a világot? Vagy tényleg készültek valamire? Na ezért az internet legnagyobb rejtélye ez.