Úszik a szemétben a Mömax környéke

Csupán a helymeghatározás miatt írtuk a Mömaxot. Az áruháznak semmi köze ahhoz, hogy szemetes a környék. Inkább elszenvedője ennek, hiszen a parkolóját is érinti. A bokrok többnyire felfogják a szélfútta szemetet, ezért inkább a zöld felület környékén összpontosul itt a csúnya látvány. Pont ott, ahol szemétnek semmi keresnivalója.

A környék lakói szerint azóta van ez így, mióta csak heti kétszer viszik el innen a szemetet. Való igaz, a szemétszállítási naptárban például a Szabó Kálmán utca csupán hétfőn és pénteken szerepel. Korábban volt egy szerdai ürítés is. Azt mondják a lakók minden lehetséges fórumon ( pl. Facebook csoportokban ), hogy egyszerűen nem elég a heti két szállítás. Vagy pedig több kuka kellene.

Egy csütörtök délután fotóztuk a környéket, tehát egy nappal az elszállítás előtt, és jól látszódik, hogy csordultig vannak a konténerek, sőt azok mellett is jelentős ilyenkor már a szeméthalom. Ilyenkor egy erősebb szél tényleg könnyen elhordja a szemetet, szennyezve a környéket.

Hasonló cikkünk:  Dürgés és futás: újra Túzokünnepet rendeznek Bösztörpusztán

Az illetékes Duna-Tisza közi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. amint válaszol megkeresésünkre, megírjuk, hogy lehet-e valahogy orvosolni ezt a helyzetet.

Pénteken, miután elvitték a szemetet, az ott lakók jelezték: csak azt szállították el, ami a konténerben volt. Ami mellette, azt otthagyták. Erről tanúskodnak újabb fotóink is. Bár meg kell jegyeznünk, hogy a kukák mellett lévő hulladék egy része inkább limlom akció jellegű volt, nem háztartási vegyes hulladék. De azért volt ilyen is, az is ott maradt. Arról nem is beszélve, hogy a kukák egy része már az ürítés másnapján tele volt.

A környékbeliek azt mondják: azért teszik már mellé a szemetet, mert nincs elég hely a kitett kukákban. Azt gondolják, hogy inkább mellette a helye, mint, hogy máshol szétdobálnák.