fbpx
4.2 C
Kecskemét
2024. április 23., kedd

FRISS HÍREK

Akarják a hetényiek az M5 csatlakozást, de nem a mostani elképzelés szerint

- Advertisement -

Süli Csontos Ottó önkormányzati képviselő közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe a múlt heti hetényi lakossági fórumról, egyben egy újabb fórumot is belengetett. Fontos helyi ügyekről volt és van szó. Íme a közlemény:

„SAJTÓKÖZLEMÉNY

Hetényegyháza lakosságának régi kívánsága, hogy gyorsan elérhető legyen az M5-ös autópálya, és a 445-ös elkerülő szakasz, amellyel talán megoldódna a hetényi út szinte elviselhetetlen leterheltsége. A múlt hét pénteken megtartott lakossági fórumomon – amelyen csordultig megtelt a közösségi ház nagyterme – azonban világossá vált, hogy a becsatlakozó út terve feszültségeket kelt a városrészben. Legfőképpen azért, mert nem tartalmazza a Hetényegyházát elkerülő út kivitelezésének terveit. A Helikon utca lakói attól tartanak, hogy a megnövekedett forgalom az utcájukat lakhatatlanná teszi, házaik elértéktelenednek, az utca esetleges szélesítésével pedig portájuk egy részéről le kell mondaniuk. Ezért a lakossági fórumon több, mint 100 aláírás gyűlt össze annak érdekében, hogy a döntéshozók személyesen mutassák be a lakosságnak a terveket, valamint vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogy miként lehetne másként megoldani a csatlakozást. Nem a kapcsolódás ellen vannak, csupán azt szeretnék, ha több utcából is megközelíthető lenne a becsatlakozó út, hogy a forgalom több útra terhelődjön.

Hasonló cikkünk:  Vidéki Magyarország – Történetek az állatvédelem nyomorúságáról és örömeiről

A másik fő témát a tervezett vasúti fejlesztések adták, melyekkel kapcsolatban szintén nagyon sokan fejezték ki aggodalmukat.

Szó volt még egyebek mellett a Hetényvezér utca aszfaltozásáról, a Postáról, kerékpárútról és még sok, hetényieket érintő ügyről.

Május 27. és június 14. között egy újabb lakossági fórumot tartok, amelyre meghívom és várom azokat a városházi illetékeseket, akik személyesen megjelenve bemutatnák a terveket- elképzeléseket, és megbeszélhetik a helyiekkel az őket érintő problémákat.

Kecskemét, 2019. 04. 29.

Tisztelettel:

Süli Csontos Ottó

önkormányzati képviselő”

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...