fbpx
0.9 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Akarják a hetényiek az M5 csatlakozást, de nem a mostani elképzelés szerint

Süli Csontos Ottó önkormányzati képviselő közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe a múlt heti hetényi lakossági fórumról, egyben egy újabb fórumot is belengetett. Fontos helyi ügyekről volt és van szó. Íme a közlemény:

“SAJTÓKÖZLEMÉNY

Hetényegyháza lakosságának régi kívánsága, hogy gyorsan elérhető legyen az M5-ös autópálya, és a 445-ös elkerülő szakasz, amellyel talán megoldódna a hetényi út szinte elviselhetetlen leterheltsége. A múlt hét pénteken megtartott lakossági fórumomon – amelyen csordultig megtelt a közösségi ház nagyterme – azonban világossá vált, hogy a becsatlakozó út terve feszültségeket kelt a városrészben. Legfőképpen azért, mert nem tartalmazza a Hetényegyházát elkerülő út kivitelezésének terveit. A Helikon utca lakói attól tartanak, hogy a megnövekedett forgalom az utcájukat lakhatatlanná teszi, házaik elértéktelenednek, az utca esetleges szélesítésével pedig portájuk egy részéről le kell mondaniuk. Ezért a lakossági fórumon több, mint 100 aláírás gyűlt össze annak érdekében, hogy a döntéshozók személyesen mutassák be a lakosságnak a terveket, valamint vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogy miként lehetne másként megoldani a csatlakozást. Nem a kapcsolódás ellen vannak, csupán azt szeretnék, ha több utcából is megközelíthető lenne a becsatlakozó út, hogy a forgalom több útra terhelődjön.

Hasonló cikkünk:  A Diablo videojáték és minden, amit tudni érdemes róla
Hasonló cikkünk:  A tankerületi iskolákról és az összevont technikumokról kérdezik a polgármestert a közgyűlésen

A másik fő témát a tervezett vasúti fejlesztések adták, melyekkel kapcsolatban szintén nagyon sokan fejezték ki aggodalmukat.

Szó volt még egyebek mellett a Hetényvezér utca aszfaltozásáról, a Postáról, kerékpárútról és még sok, hetényieket érintő ügyről.

Május 27. és június 14. között egy újabb lakossági fórumot tartok, amelyre meghívom és várom azokat a városházi illetékeseket, akik személyesen megjelenve bemutatnák a terveket- elképzeléseket, és megbeszélhetik a helyiekkel az őket érintő problémákat.

Kecskemét, 2019. 04. 29.

Tisztelettel:

Süli Csontos Ottó

önkormányzati képviselő”

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...