Alföldi azt javasolja, mindenki nézze meg a kamupártokat leleplező filmet

Alföldi Róbert Facebook-oldalán azt írta, hogy különösen fontos így választások előtt, hogy lássuk és értsük, mi és hogyan történik erre mifelénk. Ezért azt kéri, hogy minél többen nézzék meg Gulyás Márton és csapata dokumentumfilmjét a kamupártokról.

„Lehet, hogy első ránézésre hosszúnak tűnik ez az oknyomozó, nagyon fontos dokumentumfilm, amit Gulyás Marci és csapata, a Partizán készített. De így választások előtt különösen fontos, hogy lássuk és értsük, hogy mi és hogyan történik erre mifelénk. Mert dönteni csak úgy érdemes, ha ismerjük a tényeket és a valóságot. Akkor tudunk felelős állampolgárként dönteni. És szavazni is”

– jegyezte a színházi rendező.

Gulyás Márton a kamupártok pénzlenyúlási akciójáról készített oknyomozó dokumentumfilmet, amelyet nemrég mutattak be. Eszerint a 2018. áprilisi 8-i országgyűlési választásokon induló kamupártok majdnem felét a 90-es években aktív Magyarországi Zöld Párthoz és a képviselői költségtérítésekről szóló 2009-es népszavazással feltűnt Seres Máriához köthető kör mozgatta. A hat bemutatott párt 2,2 milliárd forintnyi állami támogatást vehetett fel és tüntethetett el.

Hasonló cikkünk:  Lefotózták a Fidesz leendő képviselő-jelöltjeit, a "stylist" az önkormányzat kommunikációs vezetője volt

A közéleti aktivista arra nem talált konkrét bizonyítékot, hogy a kamupártok – amelyek voksai általában a Fidesznek kedveztek – közvetlenül a kormánypártokhoz köthetőek.