Egekben az ipari telkek ára a Mercedes-gyár közelében

forrás: Wikipedia

A portfolio.hu írja, hogy nagyon bejött azoknak a biznisz, akik 4-5 vagy több éve vettek ipari telket a Mercedes-gyár környékén. A telekárak ugyanis rettentően megdrágultak, és ez a folyamat még meg sem állt. Sőt, tovább emelkedhetnek az árak.

A lap szerint ugyanis a gyár bővítése tovább nyomja fel az árakat, és ez akkor is így lesz, ha a bejelentett fejlesztés csúszik egy évet, mint ahogyan azt már nyilatkozták. A portfolio.hu oldalon közölt grafika szerint Kecskeméten és Miskolcon kiugróan drágák az ipari telkek. Debrecen a harmadik.

forrás: Ingatlan 4 YOU, Portfolio, ingatlan.com

 

A portfolio.hu kiemeli:

„25-40 hektárnyi építési telek és több tízezer négyzetméternyi raktárterület lesz elérhető az idei év végén és 2020 első felében. A városon belüli kisebb raktárakra legfeljebb a kkv-k startolhatnak, bár ezekből csak nagyon korlátozott a kínálat. Az ipari piac meghatározó eleme továbbra is az lesz, hogy az új beszállítók és azok kiszolgálói milyen közel tudnak helyet szerezni maguknak a Mercedeshez.”

Hasonló cikkünk:  Élete a birkózás, szeretne példát mutatni a gyerekeknek is

Előrevetítik azt is, hogy a kecskeméti repülőtér fejlesztése tovább növelheti az ipari telkek vonzerejét. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a Világgazdaságnak arról nyilatkozott, hogy vizsgálatra érdemes a kecskeméti reptér fejlesztése.