Hova drágul még az üzemanyag?

0
forrás: pixabay.com

Rég nem látott növekedésbe kezdtek az elmúlt napokban az üzemanyagárak. Sőt, az év elejétől lényegében folyamatosan drágulás tapasztalható. Az év elején a benzin 341 forintos átlagáron volt kapható, a gázolaj ekkor 376 forintba került átlagosan. Április 10-én újabb emelkedés lesz. Akkor már 395 forint lesz átlagban a benzin, a gázolaj pedig átlépi a lélektani 400 forintos határt egy forinttal. A benzin tehát év eleje óta 54 forinttal, a gázolaj 25 forinttal kerül többe.

Kecskeméten a keddi árakkal számolva 9 kút is olcsóbb az átlagos benzinárnál, viszont 14 kútnál drágábban tankolhatunk ennél – derül ki a Holtankoljak.hu kimutatásából. A legolcsóbb benzin városunkban kedden 386 forintba kerül ( az egyik áruháznál ), a legdrágább 435,9 forint ( autópálya ).

Hasonló cikkünk  Újabb nagy áremelés jön a benzinkutakon

A gázolaj tekintetében most 13 kecskeméti kút is olcsóbb az átlagárnál, 11 viszont drágább. Szintén az egyik áruházi kútnál van a legjobb áron a gázolaj 388,9 forintért. A legdrágább ugyancsak egy autópályás tankoló 433,9 forinttal.

Sokan attól tartanak, hogy a trend folytatódik és meg sem áll nyárig. Mert akkor jobban a zsebbe kell nyúlni a nyaralás alatt. Annak, aki egyáltalán megengedhet magának egy nagyobb kirándulást. A Pénzcentrum.hu tavaly nyáron publikált egy felmérést, amely szerint akkor 10 emberből 4 azt nyilatkozta, hogy nem megy nyaralni. 59%-uk a pénzhiánnyal indokolta.