fbpx
5.3 C
Kecskemét
2021. október 17., vasárnap

FRISS HÍREK

Ketten pályáztak az egyetem rektori székére

Mint korábban hírt adtunk róla, Dr. Ailer Piroska Gyöngyi, a Neumann János Egyetem rektora lemondott, ezért Kásler Miklós a Nemzeti Erőforrások Minisztériumának minisztere javaslatára, 2019. július 31-i hatállyal felmenti őt Áder János köztársasági elnök.

Az EMMI-től a KecsUP megtudta, hogy két pályázat érkezett a tisztségre, de nevekről nem áll módjukban nyilatkozni. Július 31-ig kell elbírálni az anyagokat.

Mivel az intézmény falain belülről hallottunk olyan információkat, amelyek szerint a felmondás oka az is lehetett, hogy a rektor és a kancellár kapcsolata megromlott, mindkettejüket megkerestük írásban.

Utóbbi válaszolt is megkeresésünkre. Finta Zita leírta, hogy nem tud arról, hogy rossz viszonyban lennének. Válaszában leszögezte:

“Rektor Asszony második ciklusa ez év végén mindenképpen véget érne. Az adott felsőoktatási intézményben ugyanazon személy összesen legfeljebb két alkalommal kaphat rektori magasabb vezetői megbízást az esetleges jogelőd intézményekre is tekintettel. A felsőoktatásban teljesen logikus, hogy egy váltást a tanév kezdetére/végére időzítenek.”

Dr. Ailer Piroska korábban elmondta, hogy idén augusztus 1-jétől a Debreceni Egyetem felkérésére az ottani intézményben folytatja pályafutását. A járműves műszaki képzés fejlesztése lesz a fő feladata.

Hasonló cikkünk:  Augusztus 25-ig tart még a Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akció
Hasonló cikkünk:  Elérte az önkormányzati sajtót az előválasztás, de ehhez botrány kellett

A rektor válaszát továbbra is várjuk arra kérdésünkre, hogy igazak-e a híresztelések, amelyek szerint rossz a viszonya a kancellárral.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...