fbpx
10.3 C
Kecskemét
2024. április 23., kedd

FRISS HÍREK

Ketten pályáztak az egyetem rektori székére

- Advertisement -

Mint korábban hírt adtunk róla, Dr. Ailer Piroska Gyöngyi, a Neumann János Egyetem rektora lemondott, ezért Kásler Miklós a Nemzeti Erőforrások Minisztériumának minisztere javaslatára, 2019. július 31-i hatállyal felmenti őt Áder János köztársasági elnök.

Az EMMI-től a KecsUP megtudta, hogy két pályázat érkezett a tisztségre, de nevekről nem áll módjukban nyilatkozni. Július 31-ig kell elbírálni az anyagokat.

Mivel az intézmény falain belülről hallottunk olyan információkat, amelyek szerint a felmondás oka az is lehetett, hogy a rektor és a kancellár kapcsolata megromlott, mindkettejüket megkerestük írásban.

Utóbbi válaszolt is megkeresésünkre. Finta Zita leírta, hogy nem tud arról, hogy rossz viszonyban lennének. Válaszában leszögezte:

„Rektor Asszony második ciklusa ez év végén mindenképpen véget érne. Az adott felsőoktatási intézményben ugyanazon személy összesen legfeljebb két alkalommal kaphat rektori magasabb vezetői megbízást az esetleges jogelőd intézményekre is tekintettel. A felsőoktatásban teljesen logikus, hogy egy váltást a tanév kezdetére/végére időzítenek.”

Hasonló cikkünk:  Nagyon úgy tűnik, hogy idén is elmarad a repülőnap

Dr. Ailer Piroska korábban elmondta, hogy idén augusztus 1-jétől a Debreceni Egyetem felkérésére az ottani intézményben folytatja pályafutását. A járműves műszaki képzés fejlesztése lesz a fő feladata.

A rektor válaszát továbbra is várjuk arra kérdésünkre, hogy igazak-e a híresztelések, amelyek szerint rossz a viszonya a kancellárral.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...