Ketten pályáztak az egyetem rektori székére

0
forrás: Wikipedia
Hirdetés

Mint korábban hírt adtunk róla, Dr. Ailer Piroska Gyöngyi, a Neumann János Egyetem rektora lemondott, ezért Kásler Miklós a Nemzeti Erőforrások Minisztériumának minisztere javaslatára, 2019. július 31-i hatállyal felmenti őt Áder János köztársasági elnök.

Az EMMI-től a KecsUP megtudta, hogy két pályázat érkezett a tisztségre, de nevekről nem áll módjukban nyilatkozni. Július 31-ig kell elbírálni az anyagokat.

Mivel az intézmény falain belülről hallottunk olyan információkat, amelyek szerint a felmondás oka az is lehetett, hogy a rektor és a kancellár kapcsolata megromlott, mindkettejüket megkerestük írásban.

Utóbbi válaszolt is megkeresésünkre. Finta Zita leírta, hogy nem tud arról, hogy rossz viszonyban lennének. Válaszában leszögezte:

Hirdetés

“Rektor Asszony második ciklusa ez év végén mindenképpen véget érne. Az adott felsőoktatási intézményben ugyanazon személy összesen legfeljebb két alkalommal kaphat rektori magasabb vezetői megbízást az esetleges jogelőd intézményekre is tekintettel. A felsőoktatásban teljesen logikus, hogy egy váltást a tanév kezdetére/végére időzítenek.”

Dr. Ailer Piroska korábban elmondta, hogy idén augusztus 1-jétől a Debreceni Egyetem felkérésére az ottani intézményben folytatja pályafutását. A járműves műszaki képzés fejlesztése lesz a fő feladata.

A rektor válaszát továbbra is várjuk arra kérdésünkre, hogy igazak-e a híresztelések, amelyek szerint rossz a viszonya a kancellárral.

500 Ft1000 Ft3000 Ft