Kormányoldali hisztik

forrás: pixabay.com

Emlékeznek? Nem volt olyan régen, amikor robbant a hír: Franciaországban tilos lesz anyának és apának szólítani a szülőket. Mivel a francia elnök többször is keményen bírálta Orbán Viktort, és Franciaország összeforrt a liberalizmussal, ezért ez elég indok volt, hogy a hazai kormánysajtó azonnali boszorkányüldözésbe kezdjen.

Csak néhány cikk címe akkoriból:

Nem lehet mától Anyának és Apának hívni a szülőket Franciaországban – Origó

Franciaország felszámolja a családokat és önmagát – Pesti Srácok

A szülő 1 és szülő 2 a többségi családokat diszkriminálja – Demokrata

Persze volt akkor minden: gúnyolódás a genderőrülettel, a homoszexualitással, rúgták-ütötték a bugyuta, ostoba, libsi franciákat. Csatlakoztak ehhez Facebook posztok, blogok, rádió és TV műsorok.

Amit teljességgel kiforgattak, az a következő hír volt. Be akarták vezetni, hogy Franciaországban az oktatási intézményekben a hivatalos papírokon ( és csak ott, tehát nem a családokban ) ne anya és apa szerepeljen, hanem szülő 1 és szülő 2. Egyébként azért vetették fel, mert Franciaországban engedélyezett a melegházasság, és gyermekek tízezreit nevelik azonos nemű párok. Mi tagadás, elég furcsa beírni az „anya” rovatba, hogy Buga Jakab.

De mit ad a sors, most zajlanak Magyarországon az iskolai beiratkozások, és családok ezrei töltik ki azt a papírt, amin nyilatkoznak arról, hogy kik a gyermek szülei. És itt a lényeg! Az aláírásnál mi szerepel? Szülő (1) és Szülő (2). Piros keretben a lényeg.

Vagyis amivel osztották a francia kezdeményezést, és ami okán lehetett szivárványozni, melltartóban pózoló férfiakat a cikk mellé rakni, az pontosan úgy működik nálunk már elég régen, mint amit Franciaországban csak most akartak bevezetni. Végül nem tették.

Franciaországból az USA-ba

A másik ilyen hiszti a New York-ban elfogadott törvény kapcsán volt, amely a korábbival ellentétben nem tartja gyilkosságnak a terhesség 24. hete utáni abortuszt bizonyos esetekben.  Tehát nem arról van szó, hogy bárki kénye-kedve szerint meggondolhatja magát az utolsó előtti napon, és elvetetheti a gyermekét. Ettől függetlenül igyekeztek így beállítani. Persze, értjük. New Yorkban nem győzött Trump pártja. A demokraták irányítják a várost. Ami így kész fertő a hazai kormánysajtóban. Ilyen cikkek jelentek meg az év elején.

Hasonló cikkünk:  Kevés a magyar vasút kapacitása a szaporodó autó- és akkugyárak forgalmához

New Yorkban a születésig legális lesz az abortusz – Magyar Kurír

Vigyázz rá, mert a sátán megérkezett! – Demokrata

Örömmámorban a Soros-hálózat: bármikor lehet abortálni a szülés előtt – Echo TV

Aztán különböző blogok, Facebook oldalak egyenesen gyilkosságnak, kannibalizmusnak mondták a törvényt, mások szerint az USA Hitlerei hozták meg a döntést. Ott és akkor ostorozták a demokrata New Yorkot, amikor csak tudták. Persze később megírták sokan, hogy mekkora fake newst tolt a kormánypárti sajtó. Mi is megnéztük a törvényt és magyarázatát, amelynek lényegi része így szól:

Abortions are illegal if they’re performed after the first 24 weeks of pregnancy, unless the fetus isn’t viable or the abortion is necessary to protect the mother’s health. 

Lefordítva: Illegális az abortusz a terhesség 24. hete után. Kivéve, ha a magzat nem életképes, vagy szükséges az anya egészségének megóvása érdekében.

Nem voltunk restek és megnéztük, mi szerepel a magyar jogszabályban. Ez 1992 óta a következőket tartalmazza:

(3) A terhesség a 20. hetéig – a diagnosztikus eljárás elhúzódása esetén 24. hetéig – szakítható meg, ha a magzat genetikai, teratológiai ártalmának valószínűsége az 50%-ot eléri.

(4) A terhesség az időtartamától függetlenül szakítható meg

a) az állapotos nő életét veszélyeztető egészségi ok miatt, illetve

b) a magzatnál a szülés utáni élettel összeegyeztethetetlen rendellenesség fennállása esetén.

Tehát a magyar törvény már jó régen kimondja azt szinte szó szerint, mint amit New Yorkban most fogadtak el. Hülyítésre persze tökéletesek voltak a kormánybarát sajtó cikkei.