fbpx
1.1 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Magyar kórházba járnak át Ukrajnából a kettős állampolgárok, de zömük nem beszél magyarul

- Advertisement -

Mivel nem beszélnek magyarul, ezért tolmácsot hoznak magukkal – írja a Népszava. A lap szerint minden hatodik, hetedik beteg a kisvárdai kórházban ukrán-magyar állampolgár. Az egyik magyar beteg arról panaszkodott, hogy egyre hosszabbak a sorok a határon túlról érkezők miatt, akik általában módosabbak.

A magyar jogszabály szerint a kettős állampolgárságú nyugdíjasok biztosítottak, ingyenesen jár nekik a legtöbb egészségügyi szolgáltatás. Aki nem biztosított, az havi 7500 forintért megválthatja az ingyenességet.

Egy tolmácsolást vállaló nő szerint nagyon sokan átjárnak Ukrajnából szülni Nyíregyházára, és ez is ingyenes, mivel sürgősségi ellátásnak számít. Az orvosok pedig szeretik őket, mert több pénzt adnak, mint az általában szegényebb helyi lakosság.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...