fbpx
0.9 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Megszereztük a manipulatív kecskeméti közvélemény-kutatás kérdéseit

A március 28-i közgyűlésen napirend előtti felszólalásában tett utalást Szőkéné Kopping Rita (DK) arra a közvélemény-kutatásra, amelyben – mint elmondta – valótlan tartalmú kérdések szerepeltek. Akkor ennek az egyik kérdését el is mondta. E szerint arra is válaszolni kellett, hogy például a DK színeiben induló Hugyecz Zoltánra szavazna-e a megkérdezett. A képviselő leszögezte: Hugyecz nem tagja a DK-nak, és feltételezi, hogy az egész kutatás ennyire lehet valóságos, mint ez a kérdés.

A KecsUP megkereste  ez ügyben Hugyecz Zoltánt, aki korábban független jelöltként indult már polgármesteri választáson Kecskeméten.  Megerősítette, hogy nem DK tag és nem is indul a DK színeiben. További kérdésünkre, hogy egyébként tervezi-e, hogy indul az őszi választáson mint polgármesterjelölt, a következőt mondta:

Önállóan nem fogok indulni. Csak abban az esetben gondolkodom el a lehetőségen, ha felkérést kapok erre, de akkor is csak akkor, ha a támogatóim nyilatkoznak, hogy teljes vállszélességben engem támogatnak, és a szándék mögött egy teljes összefogás van.

Arról már korábban tudósítottunk, hogy közösen indul a kecskeméti választáson az ellenzék, és, hogy hamarosan be is jelentik ezt hivatalosan, hiszen már egy ideje folynak erről a tárgyalások.

De térjünk vissza a kérdésekhez! Úgy tudjuk, éppen az a közvélemény-kutató áll mögötte, amelyikről a Magyar Narancs is cikkezett, mert az általunk ismert kérdések között nagy az átfedés. Ebből az írásból is kiderül, hogy máshol is voltak manipulált kérdések. És persze bevándorlás és Soros.

Utóbbi név szerepeltetése azért is érdekes, mert egy a választásokkal kapcsolatos, és politikusokról érdeklődő kérdéssorban Soros György neve azt a benyomást keltheti, hogy ő indulna a választáson, vagy legalábbis komoly tényező lenne egy hazai voksoláson.

Hasonló cikkünk:  A tankerületi iskolákról és az összevont technikumokról kérdezik a polgármestert a közgyűlésen
Hasonló cikkünk:  A hiros.hu ma már máshogy tálalta Bodrozsán pártváltását, mint tegnap

A helyi jellegű kérdések között rákérdeztek arra, hogy mit gondol:

 • Szemereyné Pataki Klaudiáról ( Fidesz )
 • Falusi Norbertől ( LMP )
 • Hugyecz Zoltánról ( DK )

Majd jöttek sorban:

 • Mit gondol a polgármester munkájáról?
 • Elégedett-e az önkormányzat tevékenységével?
 • Elmegy-e szavazni?

Itt kerültek képbe “lehetséges” jelöltek. Megkérdezték, hogy közülük kire esne a választás?

 • Szemereyné Pataki Klaudia ( Fidesz )
 • Király József ( MSZP )
 • Falusi Norbert ( LMP )
 • Hugyecz Zoltán ( DK )
 • Esetleg egy közös ellenzéki jelöltre?

Tehát a megrendelő már számított az ellenzék közös indulására. Az országosan ismert nevek közül még rákérdeztek Hadházy Ákosra, Szél Bernadettre és Soros Györgyre. És, hogy melyik pártra szavazna, ha most lenne a parlamenti választás. No meg arról is érdeklődtek, hogy esetleg inkább Orbán Viktor programját támogatná-e a válaszoló.

Úgy tudjuk, hogy az ellenzéki szó gyakran szerepelt a kutatásban a bevándorláspárti jelzővel együtt. Levélben érdeklődtünk a Magyar Narancsban megnevezett kutatónál, hogy amennyiben ezt is ők csinálták, akkor:

 • Kinek a megbízásából kérdeztek?
 • Honnan vették, hogy Hugyecz Zoltán a DK színeiben indulna a polgármesteri székért?
 • Hogy került Soros György neve egy választásokról, politikusokról érdeklődő kérdéssorba?
 • Hány településen kutattak még ezekkel a kérdésekkel ( persze helyi nevekkel )?

A Magyar Narancsnak azt válaszolták, hogy üzleti titok, hogy ki a megbízó, és, hogy az milyen megfontolásból készíttette a kutatást.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...