Ment a butítás a fideszes aláírásgyűjtő pultoknál

forrás: Orbán Viktor Facebook oldala ( EP választás előtt )

Egyik olvasónknak feltűnt, hogy a fideszes aláírásgyűjtő pultoknál egészen másmilyen ívek vannak a pulton, mint a többi pártnál. Ez messziről is szemet szúrt neki, mivel fidesz logós, sárga színű papírok voltak. Az egyik pultnál megkérdezte, mi az eltérés oka. Azt a választ kapta, hogy ezzel is az EP választásra gyűjtik az aláírásokat. Egy másik pultnál is megkérdezte, szinte szóról szóra ott is ezt felelték neki. Ekkor vette elő a telefont, és a harmadik pulthoz már úgy ment oda, hogy rögzítette a beszélgetést.

Budapesten készült a felvétel április 8-án. Jól látszódik, hogy nincs is hivatalos ív a pulton, csak a fideszes, Orbán Viktor programját támogató papírok. Ekkorra már a Fidesz leadta a hivatalos ajánlásokat, bár nem elsőként, mint ahogyan füllentette. De nem azért voltak itt csak fideszes papírok. Olvasónk elmondása szerint a hétvégén sem találkozott hivatalos ívekkel azoknál a pultoknál, amelyeknél kérdezősködött. Mindenhol csak a fideszes sárga papírok voltak. Talán a szükséges 20 ezer aláírást már a korábban jól bejáratott címeken gyűjtötték össze? Erre utalhat az a fotó, amelyet az egyik kecskeméti fideszes aktivista töltött fel Facebook profiljára. Ezen egyértelműen látszódik, hogy egy nagykapu előtt ír alá egy hölgy.

A felvétel szövegében az elején hallható, amint a pultnál lévő aktivisták a fideszes papírokról azt mondják: ezzel is az EP választásra delegál a Fidesz. Egy másik hang teszi hozzá zavaros mondatban: hogy a magyar emberek hány százalékban…..hogy leszavazzuk….mi nem akarjuk, hogy ezek bejöjjenek. Utalva ezzel a papír szövegére, amelyen az áll, hogy: Állítsuk meg a bevándorlást! Majd előkerül Orbán Viktor programja és az is, hogy a többi párt aláírásgyűjtő ívei azért mások, mert:

Hasonló cikkünk:  A parkolódíjat fizető óriáskerék, lassuló vakcinagyár, egy nem nagyinterjú Novák Katalinnal

„Ők a bevándorlás mellett vannak.”

A beszélgetésből még az is kiderül, hogy olvasónkat meg akarják győzni, hogy rendben van, hogy az ő papírjuk másmilyen, mert mindenki olyan papíron gyűjt, amilyenen akar, és az is elhangzik többször, hogy ezek az aláírások is mennek a szükséges 20 ezerbe, ami az EP választáson induláshoz szükséges. Nézze meg a videót!

A fidesz.hu oldalon olvasható cikk fotóján is ezek a fideszes ívek szerepelnek, a szövegben pedig az EP választások fontosságát hangsúlyozzák. Tehát úgy tesznek, mintha abba bármilyen szinten beleszólhatnának ezekkel a fideszes papírokkal.

Képkivágás a fidesz.hu oldalról

 

A kecskeméti Fidesz Facebook oldalán ennél is egyértelműbb az összemosás. Ott ezt osztották meg:

Elindult az EP-választási kampány!

Arra kérjük a magyar embereket, hogy aláírásukkal támogassák Orbán Viktor hétpontos programját a bevándorlás megállítására.