fbpx
2.2 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Momentum: Kórházakra, iskolákra és munkahelyekre kell a pénz, nem az Orbán-családra

- Advertisement -

A valóság megérkezett Kecskemétre! Ezzel vezette fel a Momentum sajtótájékoztatóját és utcafórumát Bodrozsán Alexandra, a helyi szervezet elnöke. Utalva arra a teherautóra, amely egy óriásplakátot visz végig az országon, és most Kecskemétre is eljött. Ezen az áll: Napi 2 milliárd forintot kapunk az EU-tól. Az Orbán-család helyett költsük csak kórházakra, iskolákra, munkahelyekre!

A Momentum elnöke már arról beszélt, hogy nem csupán egy 1000 éves álom vált valóra az EU-hoz való csatlakozással, de ez rengeteg pénzzel is járt. Fekete-Győr András leszögezte: a tagság elmúlt 15 évében minden egyes magyar 1,2 millió forintot kapott az uniótól. Vagyis csak kapott volna – folytatta az elnök -, ha a politikai elit nem lopta volna el, nem herdálta volna el.

A legnagyobb gond, hogy hazánkban gombamód építik a stadionokat és lassan több a stadion, mint focicsapat. Letérkövezünk mindent, amit csak látunk, és kilátók épülnek mindenfelé ( Bodrogkeresztúron 40 cm-es a kilátó ) – jelentette ki a Momentum elnöke.

Hasonló cikkünk:  Fokozódik az inflációról szóló vita Parragh László és Matolcsy György jegybankelnök között

A Momentum szerint azonban nem ezekre kell a hangsúlyt helyezni, hanem a következő pillérekre:

  • a magyarok egészségére
  • a magyarok tudására
  • a magyarok munkájára

Fekete-Győr András szerint, ha valamelyik a három közül hiányzik, akkor el fogunk vándorolni az országból és nem lesz boldog hely Magyarország. A Momentum az Európai Parlamentben azért dolgozik majd, hogy az EU-s forrásokat kizárólag kórházakra, iskolákra és munkahelyekre lehessen költeni. Ne az Orbán-család gazdagodására és korrupcióra – szögezte le.

Azzal zárult a sajtótájékoztató, hogy a pártelnök elmondta: a Momentumot minden közvélemény-kutató bejutóként méri. A sajtótájékoztató után kecskemétiekkel beszélgettek a párt politikusai, aktivistái.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...