fbpx
13.4 C
Kecskemét
2024. március 28., csütörtök

FRISS HÍREK

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

Most éppen francia templomokkal megy a hülyítés

- Advertisement -

Már a Notre Dame székesegyház kigyulladásának estéjén hallani lehetett olyan hangokat, amelyek szerint biztosan nem lehetett véletlen a tűz. Jöttek mosolygós arabokkal, a nyugat hanyatlásával, Európát fenyegető veszéllyel és egy manipulált videóval. Csak úgy szokásosan. Egy szándékosan lerontott minőségű felvétel volt ez, amelyről még a színt is levették, hogy azt lehessen mondani: az ott egy fehér turbános arab, aki minden bizonnyal felgyújtotta a templomot. Sokan bedőltek ennek ( ez volt a cél ), pedig 2 perc alatt kideríthető volt: kamu az egész. Egy TV társaság jó minőségű élő közvetítését vették alapul, de az eredetin egyértelműen egy sárga mellényes és ezüst sisakos tűzoltó dolgozott a templom egyik külső folyosóján. Néhány perccel korábban az is látszódott az eredeti videón, hogy ez az ember több tűzoltóval együtt a tömlőt igazgatja. Erről ennyit.

De az egész jól jött a kormány által alaposan feltüzelt és manipulált tömegeknek. Ráadásul Franciaország. Ahol sok a bevándorló, sok a színes bőrű, az arab, engedélyezett a melegházasság és a liberalizmus máig áthatja az országot. No és persze Macron elnök, aki nem éppen Orbán Viktor puszipajtása. Bőven elég muníció számukra. Lehet ütni-vágni.

Ebbe a sorba illik a fideszes tábor vadhajtásának a gyűjtése is. A nevét inkább le sem írjuk a szimpatizánsok által újságírónak nevezett egykori focidrukker ultrának, aki egyébként nem újságíró. Csak egy izének a micsodája. Mentségére válik, hogy nem is akar újságíró lenni, inkább csak propagandista. Egy balhés provokátor. Szóval ő összetákolt egy listát azzal a szöveggel, hogy Franciaországban egy év alatt már több templom is kigyulladt. Majd egy kérdéssel utalt arra, hogy ennek a migrációhoz van köze. Persze a migránsozós, arabozós környezetbe ékelve pont azt érte el vele, ami a célja volt. Hergelni a tömegeket újra és újra az idegenekkel. Terjesztik is szaporán, és nem ritka az agresszív hozzászólás ezeknél a megosztásoknál. Az összeesküvéselméletek tipikus módszerét alkalmazva adják egymásnak a listát. A „nem lehet véletlen” hozzábiggyesztésével. Persze aki még azt sem nézi meg, hogy ezek a templomok léteznek-e és valóban volt-e bennük tűz, annak nem jut eszébe kikeresni azt sem, hogy mi volt a tűzesetek oka. Ja, hogy elektromos tűz például? Egyébként a célközönség hajlandó azt feltételezni, hogy azért mondanak hivatalosan elektromos tüzet, mert el akarják takarni a migráció problémáját.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméten is Novák Katalin lemondását követelték

Mi futottunk egy kört, hogy valóban a migrációnak lehet-e köze ehhez? Vagy Macron elnök politikájának? Esetleg a liberalizmusnak? Magyar templomok tűzeseteinek néztünk utána. Onnantól, amikor elindult a kormányzati bevándorlásellenes kampány. Tehát:

2015. Tűz a gyöngyöshalászi templomban

2015. Tűz a miskolci minorita templomban

2016. Tűz a budapesti Jézus Szíve templomban

2018. Tűz a budapesti Árpád-házi Szent Margit templomban

2018. Tűz a kemenessömjéni templomban

2018. Tűz a pálfai templomban

2019. Tűz a perbáli templomban

Nocsak! Magyarországon is vannak templomtüzek? Ha azt vesszük, hogy Magyarországon jóval kevesebb a templom, mint Franciaországban ( az általunk megtalált számok alapján kb. a tizede ) akkor nálunk arányaiban több templomban keletkezett tűz. Ha pedig más magyarlakta területen, például Erdélyben is kutakodunk egy kicsit, könnyen rátalálunk több ottani templomtűzre is. Hiszen nem francia jelenségről van szó, bármilyen okból is. Sokkal inkább arról, hogy sok az öreg templom, amelyeknek a tűzvédelme csapnivaló, a tetőszerkezete pedig puskapor szárazságú. A régi elektromos rendszer pedig elég, ha csupán néhány szikrát kivet magából. Esetleg jön egy villám. Vagy egy felelőtlen ember, aki a gyertyával okoz tüzet. Esetleg néhány részeg fiatal szórakozásból gyújtogat. A baj hamar megtörténik. Ami egy egészen másik problémára hívja fel a figyelmet, nem a migrációra.

- Advertisement -

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...