Siessen, ha látni akarja! Egynapos kiállítás nyílik

forrás: szabadkavaros.blog.hu

SOS. Ez a program neve, amellyel három ország nyolc városában mutatják be a bécsi és a magyar szecessziót. Angolul Subotica Osijek Secession Tourist Route, a kiemeléssel jelöltük, mit jelent az SOS. Magyarul „Szabadka Osijek Szecessziós Turisztikai Útvonal” a meghívó szerint, bár talán akkor lenne igazán magyar, ha Osijek helyett Eszék szerepelne benne. Később persze már így szerepel a leírásban a város.

De SOS azért is, mert a kiállítás csupán egy napig nézhető meg. Tehát aki látni akarja, az siessen oda! Április 6-án a Deák Ferenc téren 12-től 18 óráig áll a tárlat. 22 állványon mutatják be fotókon Szabadka és Eszék szecessziós építészetét. A kiállítást több magyar, szerb és horvát városba is elviszik.

Hasonló cikkünk:  Elindult az a folyamat, ami módosítaná az EU alapszerződéseit - a Fidesz szuperállam létrejöttétől tart

Kecskeméten egyébként bőségesen vannak szecessziós épületek, így akár azt is mondhatjuk, hogy hazaérkezik a kiállítás. Gondoljunk csak a városházára, a Cifrapalotára, a Katona gimnáziumra, a sajtóházra vagy az ifjúsági Otthonra.