Titkos dokumentum: magasvasút épülhet Kecskeméten

0
forrás: www.schildersvak.nl (illusztráció)

A kecsup.hu birtokába került dokumentum szerint a helyi tömegközlekedés átalakításáról szóló egyeztetéseken felmerült, hogy ha már úgyis változás lesz, legyen jó kövér az a bizonyos lúd. Egy megvalósíthatósági tanulmány szerint reális lehet egy az Auchan áruház és a főtér között húzódó magasvasút, amely kiválthatná a sokszor megígért, de soha meg nem valósuló 52-es főút négysávosítását.

Az elképzelés szerint nagyban tehermentesíthetné ezt az útszakaszt a magasvasút. Hiszen az Auchan, a Burger King, a Decathlon, az Aldi, az agrár áruház és a benzinkutak, valamint az autópálya már most is nagy forgalmat generál. Azonban épül az útszakaszon az Erzsébet lakópark és a Boróka lakópark is. Kadafalván és Ballószögön pedig gombamód szaporodnak a családi házak. Ezen az útszakaszon tehát hamarosan sok száz autóval több fog közlekedni nap mint nap. Ráadásul az épülő egyetem is nagyobb forgalmat fog okozni.

Ha az önkormányzat nem tesz semmit, akkor várhatóan jelentős dugókra kell itt számítani a jövőben. Kadafalvát és Ballószöget ugyan meg lehet közelíteni a városból a Beretvás köz irányából, és ez a környék elérhető a Nyugati körúton is, de a dokumentum számol ezeknek a jelentős leterhelésével. Osztottak és szoroztak, és úgy tűnik, hogy jobban megérné itt egy magasvasút, mint újabb utakat építeni, esetleg a jelenlegieket szélesíteni. Tudomásunk szerint legalább 4 megállója lenne a magasvasútnak a földfelszínen, a vonathoz mozgólépcsőn lehetne felmenni. A megállók helyét még nem jelölték ki. A vonat elektromos lenne, így szinte hangtalanul suhanna.

Gyönyörű idő van egyébként ma, reméljük jól telik az április 1-je!