Titkos dokumentum: magasvasút épülhet Kecskeméten

forrás: www.schildersvak.nl (illusztráció)

A kecsup.hu birtokába került dokumentum szerint a helyi tömegközlekedés átalakításáról szóló egyeztetéseken felmerült, hogy ha már úgyis változás lesz, legyen jó kövér az a bizonyos lúd. Egy megvalósíthatósági tanulmány szerint reális lehet egy az Auchan áruház és a főtér között húzódó magasvasút, amely kiválthatná a sokszor megígért, de soha meg nem valósuló 52-es főút négysávosítását.

Az elképzelés szerint nagyban tehermentesíthetné ezt az útszakaszt a magasvasút. Hiszen az Auchan, a Burger King, a Decathlon, az Aldi, az agrár áruház és a benzinkutak, valamint az autópálya már most is nagy forgalmat generál. Azonban épül az útszakaszon az Erzsébet lakópark és a Boróka lakópark is. Kadafalván és Ballószögön pedig gombamód szaporodnak a családi házak. Ezen az útszakaszon tehát hamarosan sok száz autóval több fog közlekedni nap mint nap. Ráadásul az épülő egyetem is nagyobb forgalmat fog okozni.

Hasonló cikkünk:  A Líra kecskeméti üzletét ötmillióra bírságolták az Esti mesék lázadó lányoknak című könyv miatt

Ha az önkormányzat nem tesz semmit, akkor várhatóan jelentős dugókra kell itt számítani a jövőben. Kadafalvát és Ballószöget ugyan meg lehet közelíteni a városból a Beretvás köz irányából, és ez a környék elérhető a Nyugati körúton is, de a dokumentum számol ezeknek a jelentős leterhelésével. Osztottak és szoroztak, és úgy tűnik, hogy jobban megérné itt egy magasvasút, mint újabb utakat építeni, esetleg a jelenlegieket szélesíteni. Tudomásunk szerint legalább 4 megállója lenne a magasvasútnak a földfelszínen, a vonathoz mozgólépcsőn lehetne felmenni. A megállók helyét még nem jelölték ki. A vonat elektromos lenne, így szinte hangtalanul suhanna.

Gyönyörű idő van egyébként ma, reméljük jól telik az április 1-je!