fbpx

FRISS HÍREK

10 ok, hogy miért menjen el mindenki szavazni

- Advertisement -

1)      Mert Európa jövője a tét

Az, hogy van ez az Európai Unió és hogy Magyarország a tagja, olyan természetesnek tűnik. Pedig a Brexit a legjobb példa arra, hogy az Európai Unió létezése nem magától értetődő. Tagállamok léphetnek ki, megbomolhat az egység, ha nem vigyázunk, eltűnhet az európai közösségnek a mai, általunk ismert formája, amely elhozta a béke és jólét eddigi leghosszabb szakaszát a háborúktól szaggatott kontinensnek. Darabjaira esik az Unió, vagy szorosabbra fűzik az európai országok az együttműködésüket? Rajtunk múlik és a képviselőkön, akiket Brüsszelbe küldünk.

2)      Winter is coming…

Valahogy nem stimmel ez idei május. Nem szokott ilyen hideg lenni. Meg ezek a márciusi-áprilisi havazások is durvák. A nyári extrahőségről nem is beszélve. Egyre változékonyabb az időjárás, ezt már mindenképp a saját bőrünkön érezhetjük. A klímaváltozás elkerülhetetlenül sodorja az emberiséget az aszályokkal, éhínségekkel, árvizekkel és katasztrófákkal tarkított sötét végzete felé. Meg tudjuk még állítani a folyamatot? A kérdésre adott válasz nagyban függ azoktól a most megválasztandó vezetőktől, akik az Európai Parlamentben fognak döntéseket hozni.

3)      Mert Európa válaszút előtt áll – Populisták, vagy Európa-pártiak

Ez a két tömb feszül egymásnak a választáson. A mainál lazább szövetséget akar a kedves olvasó az európai országok között, vagy szoros együttműködést? Széttartó, vagy egységes Európában élne szívesebben? Vasárnap erről is dönthet!

4)      Mert elveszítheti Magyarország az EU-s támogatásai jó részét

Nyilván Ön is tudja, hogy az EU-s pénzek magyarországi felhasználását nagyon komoly korrupció kíséri. A nyugat-európai politikusok nem hülyék. Kezdik megelégelni, ami a Magyarország fejlesztésére adott pénzekkel történik, és biztosítékot akarnak beépíteni a rendszerbe a tolvajkormányok ellen. A következő 7 éves európai költségvetés megalkotása kritikus lesz hazánk számára. Nem mindegy kik tárgyalnak majd róla!

5)      Mert nem mindegy, hogy mi látszik belőlünk külföldről

21 képviselőt küldünk Brüsszelbe. Ők lesznek Magyarország igazi nagykövetei. Mi tagadás a Fidesznek nincs a legjobb híre Nyugaton, és ez rányomja a bélyeget a hazánkra is. Nézzen körül, hogy kik fogják képviselni, ha valakire leadja a szavazatát! Meg hát, ugye amúgy sem akarja, hogy 21 balek égessen minket a többi ország előtt? Válasszon rátermett képviselőket!

Hasonló cikkünk:  Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán - a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

6)      Mert üzenhet a kormánynak és az ellenzéknek

A választásnak komoly belpolitikai tétje is van. Megszerzi a Fidesz a 21 képviselői hely kétharmadát? Hogyan alakulnak az ellenzéken belüli erőviszonyok? Bejut-e a Momentum és az LMP? Akárhogy is alakul, a vasárnapi eredmények komoly hatással lesznek a házi belpolitikára és az őszi önkormányzati választásokra is. Ha most cserben hagyja a kedvenc pártját, könnyen lehet, hogy ősszel már nem szavazhat a kedvenc pártja polgármester-jelöltjére.

7)      Mert komoly erőforrásokról dönthet

Egy EP képviselő havi fizetése több mint bruttó 2,7 millió forint. Emellett havi közel 8 millió forintot fordíthatnak egy őket segítő csapat fizetésére. Ez nagyon komoly erőforrást jelent főként azoknak a pártoknak, akik jelenleg önkéntes alapon politizálnak, és nagyon kis pénzből gazdálkodnak: mint például a Momentum, vagy az MKKP, de sokat érhet ez a lehetőség az Állami Számvevőszék által agyonbüntetett Jobbiknak is.

8)      Mert ha nem megy el, mások elmennek Ön helyett

A migránsoktól rettegő idős néni a szomszéd utcából, a teli szájból cigányozó ex-munkásőr tesitanár a sarki kocsmából, vagy a tájékozatlanságára büszke kollégája biztosan elmegy szavazni. Nem is beszélve Gáborról. Ön rájuk hagyná a döntést?

9)      Mert szavazni szexi

Hát mi tagadás egy intelligens, tájékozott nő, akinek van véleménye az ország sorsáról sokkal vonzóbb, mint egy szavazáskor is plázázó, vagy otthon zoknit kötögető, korlátolt leányzó. Hasonlóan egy határozott, világos gondolkodású férfi sokkal inkább ott van a szeren, mint egy otthon punnyadó, bizonytalan pofa. Szavazni szexi, menjen el!

10)   Hogy legyen joga panaszkodni

Nem tudom tudott-e róla, de van egy olyan íratlan szabály, hogyha nem megy el szavazni, akkor utána 4 évig nem panaszkodhat a politikára. Mert hát kellett volna leszavazni másra! Az EP képviselőket ráadásul 5 évre választjuk meg. Annyi ideig nem bírja ki csak a fogát szívva! Vegye meg a jogot a magyarok nemzeti sportjára, a panaszkodásra! Szavazzon!

Szerző: Tóth Endre, szociológus, közgazdász

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...