fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

180 ország áll ki a műanyag szemét terítése ellen

- Advertisement -

Majdnem minden ország elfogadta azt a megállapodást, ami korlátozza, hogy a szegényebb országokba szállítsák a nehezen lebomló műanyag szemetet, jelentette be pénteken az ENSZ. Az Egyesült Államok viszont nem írta alá.

Mostantól fogva az olyan szemétszállító országoknak, mint az Egyesült Államok, a célország kormányával is meg kell állapodniuk a szállítmányokról, eddig ugyanis csak magáncégekkel kötött szerződések alapján terítették a szemetet. Ennek következtében pedig vannak olyan falvak Indonéziában, Thaiföldön és Malajziában, amik az elmúlt években gyakorlatilag szemétteleppé változtak. Kína tavaly novemberben jelentette be, hogy nem vesz át több szemetet a fejlett világból.

Rolph Payet, az ENSZ környezetvédelmi programjának vezetője történelminek nevezte, hogy Genfben 187 ország aláírta az egyezményt, mivel mostantól az államoknak követniük kell, hova kerül a műanyag szemetük. Payet egy járványhoz hasonlította a műanyag szemét terjedését, számításai szerint jelenleg 100 millió tonnányi hulladék úszik az óceánokban.

Hasonló cikkünk:  Orbán nem ért rá, az osztrákok képviselték Magyarországot

444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...