fbpx

FRISS HÍREK

25 éve már, hogy testvérváros lett Kecskemét és Aomori

- Advertisement -

A magyarországi japán nagykövet, Sato Kuni látogatott szerdán a kecskeméti Arany János iskolába, hogy megnyissa azt a kiállítást, amely Aomori diákjainak munkái láthatóak.

A Kecskemét-Aomori Baráti Kör (KABK) és Kecskemét Megyei Jogú Város képviselői fogadták a mai napon Sato Kuni nagykövet asszonyt az Arany János Általános Iskolában. A két város 25 éve vette fel egymással a kapcsolatot, és lettek hivatalosan is „testvérek”. A japán-magyar barátság érdekében egyre szorosabb viszonyt próbálnak több területen – leginkább kulturális és oktatási – megvalósítani. Ennek ékes bizonyítéka, hogy tavaly már a Csiperó keretein belül tudtak Aomoriból csoportot fogadni, idén pedig a kecskeméti családok látogathatnak a varázslatos tengerparti településre, amelyet körülbelül 280 ezren laknak.

Az ötvennél is több japán gyerkmekrajzot felvonultató tárlatot Sato Kuni, Japán budapesti nagykövete nyitotta meg, aki a magyar és japán nép közötti szoros kapcsolatról is beszélt köszöntőjében. A nagykövet asszonyt a városvezetés nevében dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, dr. Kriston Vízi József, a Kecskemét-Aomori Baráti Kör egyik alapítója, jelenlegi elnöke; Király József, a KABK tiszteletbeli elnöke, és Lovrityné Bóta Klára igazgató köszöntötte. Az ünnepségen az iskola Harmat néptánccsoportja adott műsort.

Hasonló cikkünk:  Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...