fbpx
13.6 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

A Fidesznek üzent Weber a választás utáni beszédében?

- Advertisement -

A választási eredményekről és a néppárti csúcsjelölt szavairól Babar Viktorral, az Europe Elects elemzőjével beszélgettek.

„Ez nem egy győzelem számunkra, de azért boldog vagyok, mert az Európai Néppárt maradt a legnagyobb erő az Európai Parlamentben” – mondta Weber, aki kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy szükségük van-e a Fidesz támogatására a következő ciklusban.

„Az Európai Néppártnak körülbelül 26 mandátumos többsége van, mi vagyunk a legnagyobb képviselőcsoport. Azt hiszem, ez megválaszolja a Fidesszel kapcsolatos kérdést is” – tette hozzá Weber, nem kimondva, de nem is titkolva, hogy nincs feltétlenül szükségük a 13 mandátumot szerzett magyar kormánypártra.

Tekinthető nyílt szakításnak a Fidesszel és Orbán politikájával az, hogy Weber a választási éjszakán is azt hangsúlyozta, hogy az EPP nem fog együttműködni a nacionalista pártokkal ?

Ami a Weber-kijelentést illeti, én még korainak tartom. A szavazatszámlálás lezárultáig, és a különböző képviselőcsoportok mandátumarányainak meghatározásáig minden ilyen megszólalás a kampány részét képezi. A körülbelül 180 néppárti mandátumból a Fidesz és közvetlen szövetségesei majdnem egytizedet birtokolnak, és bár az első hely kérdése a szocialisták a vártnál valamivel gyengébb eredménye miatt egyértelmű, néhány kemény, inkább érdekekről, mint értékekről szóló tárgyalás még bizonyosan meg fogja előzni a Fidesz esetleges kizárását – mondta az elemző.

Hasonló cikkünk:  Négyszemközt találkozik jövő héten Trump és Orbán

euronews.hu


- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...