fbpx
0.3 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

A kecskeméti választókerületek többségében szoros eredmény vagy ellenzéki győzelem volt

Feltéve, de meg nem engedve, hogy az EP-választás a bevándorlásellenesek és bevándorláspártiak csatája volt ( a kormány így hangoztatta ), le kell szögeznünk, hogy Kecskeméten ezt a hangulatot nem igazán sikerült megteremtenie a Fidesz-KDNP szövetségnek. Persze, győztek, ezen nincs vita. Azonban mivel csak hajszálnyival tudtak 50%-nál magasabb győzelmet elkönyvelni, a lakosság szinte fele nem értett egyet ezzel a retorikával. Ha a kormány szerint egyedül a Fidesz-KDNP ellenzi a bevándorlást ( nem igaz amúgy ), akkor nagyon óvatosak kell lenniük a győzelmi jelentésekkel. Mert Kecskemét választóinak fele nem így gondolta.

Összeszámoltunk minden szavazókört, és ezek alapján elkészítettük a 14 választókerület statisztikáját. Anélkül, hogy most ide számok tengerét öntenénk, csupán a lényeget írjuk meg.

Két körzetben ellenzéki győzelem született. Az ellenzék esetünkben az az öt párt, amely közösen indul az önkormányzati választáson. Tehát a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és az LMP. Ez a két ellenzéki siker az 5. választókerületben és a 8. választókerületben jött össze.

Hasonló cikkünk:  Március 1-től kevesebbe kerül a kecskeméti tanulók bérlete

Ezeken kívül van még 6 választókerület, ahol mondhatni szoros eredmény született, ugyan kormánypárti győzelemmel. Ezek egy része kb. 10%-os különbséget mutat, másik részükben néhány darab, vagy pár tucat szavazaton múlott csak. Utóbbiak közé tartozik az 1-es és a 4-es. Ahol kicsit nagyobb volt a különbség, de még 200 szavazaton belül, az a 6-os, a 7-es, a 9-es és a 10-es.

Hasonló cikkünk:  Kínzó reformok: nagy bajban lehet idén az építőipar - lefújt kecskeméti beruházások

Ezek több helyen összecsengenek korábbi választások adataival, tehát nyugodtan kijelenthető, hogy a 14 választókerület legalább felében, egy nagyon erős ellenzéki kampánnyal hozható a képviselői hely ősszel.

Ha a teljes ellenzéket vesszük ( vagyis minden pártot a Fidesz-KDNP-n kívül ), akkor sokkal kisebb különbségek vannak, és több olyan körzet, ahol a szélesebb értelemben vett ellenzék győzött a választáson.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...