fbpx

FRISS HÍREK

"A legkorruptabb politikusok a leghangosabb idegengyűlölők"

- Advertisement -

Yuval Noah Harari izraeli sztártörténészért egyszerre rajong Bill Gates, Barack Obama és Orbán Viktor. Az emberiség jelenéről és jövőjéről is gyakran apokaliptikus, néha hurráoptimista képekben gondolkozó tudóssal készített interjúnkban szóba került, hogy kitörhet-e nukleáris háború Európában, a technológiai fejlődés vezethet-e oda, hogy szuperoligarchák uralnak totális megfigyelőállamokat, és előfordulhat-e, hogy Magyarország megtámadja Romániát. Harari azt is elárulta, valóban kért-e tőle személyes találkozót Orbán, és hogy miért gondolja, hogy a bevándorlásellenes politikusok inkább korruptak, mint gonoszok.
Harrari szerint 100 év múlva még lesz emberiség, de 200 évet követően – ha ebben a szellemben haladunk tovább – már nem biztosan. Mint mondja, két lehetőségünk van: vagy elpusztítjuk magunkat, vagy megváltoztatjuk és valami nagyon mássá fejlesztjük magunkat.
A nacionalizmusra kitérve az izraeli történész a 24.hu-nak adott interjújában elmondta:

Azok az emberek, akik sokat beszélnek idegenek gyűlöletéről, a nacionalizmus gonosz oldalán állnak. Nagyon gyakori az a furcsa kombináció, hogy a legkorruptabb politikusok a leghangosabb idegengyűlölők. Ezek a politikusok nem azt csinálják, amit egy igazi nacionalista csinálna: nem jobb szolgáltatásokat biztosítanak a nemzetüknek az adókból, hanem ellopják azt, és ezt elleplezik azzal, hogy folyamatosan az idegenekről, és az idegenek miatti veszélyről beszélnek, és ezért mondják magukról, hogy jó nacionalisták.

A teljes interjú, amelyben Orbán Viktorról is szót ejtenek, itt olvasható teljes terjdelmében.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...