fbpx

FRISS HÍREK

Bejelentkezett a kecskeméti ellenzék a polgármester által felajánlott stafétára

- Advertisement -

Mi jobban tudnánk! – véli a kecskeméti ellenzék, amely, mint már megírtuk, közösen indul az őszi önkormányzati választáson. Ezzel válaszoltak hírportálunk polgármesteri interjújára, amelyben Szemereyné Pataki Klaudia azt mondta, hogy

szívesen átadom a stafétát. Jöjjön, aki jobban tudja csinálni!

A Lejer Zoltán által jegyzett közlemény szerint szívesen átveszik a stafétát, mert szerintük lehetne jobban is irányítani Kecskemétet. Az ellenzék véleménye szerint jelen pillanatban a Fidesz vezette városháza teljes mértékben a gazdasági szereplők érdekei alapján kormányozza a várost. Ezért is vádolja meg a polgármester azokat, akik ezt ki merik mondani, azzal, hogy veszélyeztetik a stabilitást. A közlemény szerint az ellenzék tisztában van a gazdasági szereplők fontosságával, és azzal, hogy nincs fejlődés gazdaság nélkül.

„Tudjuk, hogy a gazdasághoz szükség van munkaerőre, de az olcsó, importált munkaerő nem megoldás, csak tovább rontja az amúgy sem acélos béreket, ami miatt újabb tízezrek hagyhatják el az országot. Ha ez a folyamat folytatódik, ahelyett, hogy a magyar munkásokat a kormány igyekezne megvédeni, akkor újabb és újabb külföldi munkások érkezhetnek az országba, Kecskemétre is.”

– áll a közleményben. Lejer Zoltán úgy folytatja, hogy a kormány egyértelműen felelős százezrek kivándorlásáért, akik persze hiányoznak a kormány stratégiai partnereinek. Hogy pótolják a magyar munkaerő-piacról kiesőket, a migránsokkal riogató kormány betelepíteni kényszerül. Ezzel lényegében a kormány saját csapdájába esett – áll a KecsUP-nak eljuttatott reakcióban.

Ezért egy kommunikációs mellébeszélés folyik a kecskeméti városházán – véli Lejer Zoltán. A 2015 óta folyó, és a gazdasági bevándorlókkal kezdődő, majd a migránsokkal kicsúcsosodó uszító propaganda olyan szintet öltött, hogy most zavartan igyekeznek megmagyarázni, hogy a külföldi valójában határon túli magyar, a vendégmunkás pedig nem is gazdasági bevándorló. Ennek tükrében kimondottan érdekes, hogy a helyi fideszes országgyűlési képviselőkkel megtámogatott Georg Spöttle, a közmédia egyik kedvenc biztonságpolitikai szakértője, a minap Kecskeméten letudta a legfrissebb migránsriogatást – emeli ki a közlemény.

Hasonló cikkünk:  Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Lejer Zoltán így fogalmaz:

Értjük a polgármester asszonyt, hogy a munkásszállót lehet így is, meg úgy is hívni, és majd valami habonyi szófordulat miatt nem esik le a lakosságnak, mi is épül. De le fog esni! Mint ahogy az is le fog esni, hogy Kecskemét lakossága fogy, bérlakás program helyett munkásszálló épül, a magyar tulajdonú kis- és középvállalkozásokat nem erősítik. Az előre jelzett közelgő válság az egy lábon álló városokat fogja a leginkább megviselni, erre is fel kell készülni. Mint ahogyan azzal is tisztában kell lenni, hogy hiába szeretne a polgármester Kecskemétből európai nagyvárost építeni, addig amíg a város struktúrája a 80-90 évek mezővárosában rekedt. Egy sor fejlesztés elmaradt, és a megígért intermodális pályaudvar sem készült el, miként a közúti korszerűsítés is várat magára.

„Valószínű, hogy ezeket az ellentmondásokat ő is érzi, és ezért ajánlotta fel, hogy átadja a stafétát annak, aki jobban tudná csinálni.”-fejeződik be a reakció a múltkori interjúra.

A közlemény pedig úgy zárul, hogy a stafétát átvenni csak a második feladat ebben az évben, előtte az EP választásra minél többeknek kell elmenniük, és nem a Fideszre szavazniuk ahhoz, hogy valós képviselete legyen Brüsszelben a magyar embereknek, így a kecskemétieknek is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...