fbpx
26.2 C
Kecskemét
2023. június 2., péntek

FRISS HÍREK

Csányi Sándor kiosztotta a magyar foci élvonalát

Az MLSZ elnöke kemény szavakkal illette azokat a klubokat és tulajdonosokat, akik felelőtlenül gazdálkodtak és rossz átigazolási politikájuknak is köszönhetően kerültek bajba. Csányi Sándor több téren is szigorúbb ellenőrzést, sőt, korlátozást és szankciókat is ígért a jövőben érintett csapatoknak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség pénteki, éves közgyűlésén Csányi Sándor elnök tartott részletes évértékelő beszédet.

Az elnök értékelőjében kemény kritikát is megfogalmazott az élvonalbeli klubok átigazolási politikája, gazdálkodása, a magyarok és fiatalok, illetve a külföldiek előbbi irányba romló aránya miatt (75 százalékról 70 százalék alá csökkent a hazai játékosok játékperceinek aránya) – írja a CsakFoci.hu szakportál.

– 2016/2017-ben a hazai tehetségek játékperc-aránya még 10 százalék volt. A fiatalszabály kivezetésével ma 4 százalék alá került. Úgy tűnik, hogy amikor a klubok szuverenitását és érdekeit is figyelembe vesszük, akkor a klubok részéről a magyar futball egyetemes érdeke vagy a válogatott nincs annyira szem előtt… – mondta a magyar tehetségekről Csányi, majd áttért egy még ennél is súlyosabb problémára.

– A klubok gazdálkodásában jelentős javulás következett be 2010 és 2016 között, rendezték az adósságaikat, de azzal szembesültünk ebben az évben, hogy jónéhány NB I-es és NB II-es klub gazdálkodása nem megfelelő és veszélyzónába került.

ELHATÁROZTUK, HOGY 2020-TÓL BEVEZETJÜK ÉS ALKALMAZZUK ITTHON IS AZ UEFA PÉNZÜGYI FAIR PLAY SZABÁLYAIT – AKI NEM MEGFELELŐEN GAZDÁLKODIK, AZT KIZÁRJUK AZ ÁTIGAZOLÁSOKBÓL, AZ EURÓPÁBAN MEGSZOKOTT SZABÁLYOZÁS SZERINT.

– A másik az – még nem döntöttünk, de gondolkodunk rajta -, hogy limitálni fogjuk a keretek létszámát. Az UEFA-nál van egy 25 fős keret, mellette csak a fiatalok nevezhetőek a B-keretbe.

Most nézzék meg, mi történik Magyarországon? Nem is tudom, hogyan fogalmazzak, és nem akarok megbántani senkit, de mintha ostobák lennének a klub tulajdonosai.

– Van 504 igazolt játékos a keretekben, csapatonként 42. Ebből az 504-ből 223 egyetlen percet sem játszott az elmúlt szezonban. Hát normális az az ember, aki megengedi, hogy egy ilyen kerettel dolgozzon az edző, a klub, amikor pénzügyi gondok vannak? Ez elfogadhatatlan! Ha ez magától nem jut eszébe a kluboknak – és tisztelettel elnézést kérek a kivételektől, akik pluszban vannak és megfelelően gazdálkodnak -, akkor nekünk kell tennünk valamit, korlátozni fogjuk a keretek létszámát. Ez így nem mehet tovább, dobjuk ki a pénzt az ablakon. Akkor inkább menjen el az egész küldöttgyűlés mulatni, az is többet érne…és ennek a pénznek a nagy részét a külföldiek viszik haza.

VAN EGY ROSSZ BEIDEGZŐDÉS, AMIT SOKSZOR HALLOK, HOGY “AZ EDZŐK DOLGÁBA NEM LEHET BELESZÓLNI”. MI AZ, HOGY NEM LEHET BELESZÓLNI? HÁT KINEK A PÉNZÉT KÖLTIK? NINCS KÖVETKEZMÉNY. ÉN EZT MÁR-MÁR A HŰTLEN GAZDÁLKODÁS KATEGÓRIÁJÁBA SOROLNÁM.

Átlagban 28 éves külföldi játékosokat hozunk ide. 28 éveseket! Fel tudnám sorolni a csapatokat…eközben a Salzburg vagy az Ajax 22-23 éveseket. Itt 28 éveseket, nagy pénzekért, aztán nem is játszanak. És ez nyilvánvalóan nem segíti a magyar válogatottat sem – tette hozzá Csányi Sándor.

Hasonló cikkünk:  Az ultrafutó is bevallhatja, hogy néha piszok nehéz rávennie magát a futásra

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...