fbpx
1.6 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Egy a tábor, egy a címlap

- Advertisement -

Tizenhat megyei lap online (és print) kiadásának címlapja ugyanazzal a címmel és ugyanazzal a képpel, ugyanazzal az Orbán-interjúval indult 2019. május 25-én.

Nem könnyű ilyen médiaellenszélben kormányozni, az zicher, az elkeseredett kormányfő éppen tegnap fakadt ki a Bild című német bulvárlapnak:

Kérdés: „– A gazdaság jól áll, Magyarország sajtószabadsága ugyanakkor egyre rosszabbul.”

Orbán: „– Ezen a vádon Magyarországon mindig jót nevetnek az emberek. Engem a média minden felületén élesen kritizálnak. Jó volna, ha egyszer hátszelem lenne a magyar sajtóban, mert most folyton ellenszélben haladok.”

Hát, emberek, nevessünk egy jót.

Idetartozó hír, hogy a Népszava szerint éppen a további központosítást tervezik a már minden elképzelhetőnél központosítottabb, központi tulajdonoshoz, központi menedzsment alá központosított, központilag szerkesztett, központilag központosított kormánymédiában: a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alá tartozó lapok cikkeinek még nagyobb részét állítanák elő központilag, és jobban belesimítanák a csoportba a két legnagyobb regionális lapot, a Kisalföldet és a Délmagyart. Sőt, az is szóba került, hogy akár megszűnnének a vészesen csökkenő példányszámú megyei lapok, és 2020-től egy központilag szerkesztett újság foglalná el a helyüket.

Hasonló cikkünk:  G7: Így rejtik el a NER-milliárdok útjait

Egy még központilagabbul szerkesztett, országos szupra- és pszeudomegyei lapot aztán valószínűleg már könyebben lehetne továbbközpontosítani.

444.hu


- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...