fbpx
3.4 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Életet mentett egy kecskeméti katona

- Advertisement -

A gyors helyzetfelismerésnek és a szakszerű segítségnyújtásnak köszönhetően életet mentett Pál Tibor főtörzsőrmester, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis katonája a kecskeméti vasútállomáson.

Pál Tibor főtörzsőrmester szabadnapján hazautazni készült szüleihez. Miközben a vonat indulására várt a peronon, arra lett figyelmes, hogy egy férfi összeesett. Többen azonnal hívták a mentőket, Pál főtörzsőrmester pedig rögtön az idős férfi segítségére sietett, ellenőrizte az életfunkciót, majd megpróbálta stabil oldalfekvő helyzetbe helyezni. Nem sokkal később azonban a férfi pulzusát már nem lehetett kitapintani, így az altiszt megkezdte a mellkaskompressziót. Az újraélesztést telefonon a mentőszolgálat diszpécsere is segítette.

Pál Tibor főtörzsőrmester az újraélesztést csak akkor hagyta abba, amikor megérkezett a helyszínre az Országos Mentőszolgálat kocsija. Még ezt követően is segítette a mentők munkáját, egészen addig, amíg a férfi állapotát nem sikerült stabilizálni és kórházba nem szállították.

Hasonló cikkünk:  Helyreigazítás és rendőrségi nyomozás a Kecskeméti Médiacentrum érintettségével

A kecskeméti altiszt ezt követően bement a kórházba, hogy érdeklődjön a beteg állapota felől. A kezelőorvos megköszönte a gyors és szakszerű segítséget. Mint elmondta: az idős férfi annak köszönheti életét, hogy a katona azonnal megkezdte az újraélesztést.

honvedelem.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...