fbpx
14.9 C
Kecskemét
2022. október 3., hétfő

FRISS HÍREK

Elkezdődik két új kecskeméti közlekedési csomópont építése

Hamarosan elkezdődnek a korszerűsítési munkálatok az Irinyi út – Március 15. utca és a Mártírok útja- -Klebelsberg út forgalmi csomópontokban. Mindkét helyen jelzőlámpát telepítenek és megtörténik a közvilágítás korszerűsítése. A mai napon az önkormányzat átadja a munkaterületet a kivitelező Colas Zrt. részére. A kivitelezés 4 hónapig tart, ez idő alatt teljes útzár nem lesz, de forgalomkorlátozásokra kell számítani.

A két fejlesztés az IKOP-3.2.0-15-2016-00007 azonosító számú „Kecskemét város közösségi közlekedés fejlesztése, átalakítása – zéró emissziós zóna megteremtése soros hibridhajtású alacsonypadlós autóbuszok beszerzésével II. szakasz” című projekt keretében valósul meg. A kivitelezés költsége az Irinyi út – Március 15. utca csomópont esetében bruttó: 90.8 millió forint, a Mártírok útja- -Klebelsberg út csomópont esetében bruttó: 168.5 millió forint. A beruházások célja a közlekedés biztonságának növelése a jelenleg fokozottan balesetveszélyes helyeken.
Az Irinyi út – Március 15. utca csomópont korszerűsítése során minden csomóponti ág kiegészül egy önálló jobbra kanyarodó, vagy egy gyorsító sávval. A meglévő kijelölt gyalogátkelőhelyek részben áthelyezésre kerülnek, és akadálymentes járdakapcsolatot kapnak. A lámpaoszlopokat áthelyezik. A csapadékvíz elvezetését a meglévő vízelvezető rendszer biztosítja. A kereszteződés minden ága jelzőlámpás vezérlésű lesz.

Hasonló cikkünk:  Üzemel a körforgalom, megnyitott a parkolóház - megnéztük a közlekedést

A Mártírok útja- -Klebelsberg út esetében a csomópontot alkotó utak tengelyének vízszintes értelmű – kis mértékű – korrekciójával a Klebelsberg úton mindkét irányban többlet forgalmi sávot alakítanak ki a balra kanyarodó járművek részére. Új gyalogos-átkelőhelyek létesülnek, a meglévők – köztük az iskola előtti is – megújulnak, akadálymentes járdakapcsolatok készülnek. A Klebersberg úton járda épül a gyalogátkelőhelyhez. Az iskola előtt új parkolóhelyek létesülnek. A Mártírok útján a meglévő autóbusz megálló helyén új szerkezetű és műszaki paraméterekkel rendelkező akadálymentesített buszöböl és peron épül. A csapadékvíz elvezetését részben a meglévő csapadékcsatorna hálózat biztosítja, részben szikkasztóárkokban szikkad el. A Mártírok útján mintegy 150 méter, a Klebersberg úton 200 méter hosszú szakasz érintett a beruházással. A kereszteződés minden ága jelzőlámpás vezérlésű lesz.

Hasonló cikkünk:  Kedvezményes akciók a kecskeméti és az országos tömegközlekedésben

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...