fbpx

FRISS HÍREK

Eltűntek a virágok a megemlékezés után

- Advertisement -

Május 9-én, a Béke napja alkalmából tartottak megemlékezést az béke fájánál, ám az elhelyezett virágok estére, másnap reggelre rejtélyes módon eltűntek.

Európában május 9-én ért véget a második világháború. 1945. április 25-én az amerikai és a szovjet csapatok találkoztak az Elbánál. Április 30-án a Berlint ostromló szovjet erők elfoglalták a Reichstagot, Hitler öngyilkos lett. Május 8-án a III. Birodalom kapitulált, a német haderő feltétel nélkül letette a fegyvert. Május 9-én a szovjet hadsereg elérte Prágát, ezzel az európai hadszíntéren A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ VÉGET ÉRT, amely milliókat tett földönfutóvá, országokat és városokat rombolt le és közel 60 millió embert pusztított el. Május 9-én így a fasizmus felett aratott győzelemről emlékeznek meg világszerte, mely Európában egyben A BÉKE NAPJA is.

Probojáczné Túri Éva szervező, és Király József önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd az óvodások énekeltek, az iskolások pedig verseket mondtak.

Hasonló cikkünk:  Helyreigazítás és rendőrségi nyomozás a Kecskeméti Médiacentrum érintettségével

Király József, Probojáczné Túri Éva, Dobos József – szervezők

A rendezvényt a békét szimbolizáló virágok elhelyezésével zárták a résztvevők.

Az ünnepségen ötven fő vett részt, köztük Dobos József önkormányzati képviselő is, aki a szervezésben is segítséget nyújtott. A városvezetésből az említetteken kívül más nem tett eleget a meghívásnak.

Döbbenetes, hogy másnapra a virágok többségét ellopták, a vázákat pedig feldöntötték – olvasható a közösségi bejegyzésben.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...