fbpx
13.8 C
Kecskemét
2021. május 16., vasárnap
KecsUPKecskemétenEltűntek a virágok a megemlékezés után

FRISS HÍREK

Eltűntek a virágok a megemlékezés után

Május 9-én, a Béke napja alkalmából tartottak megemlékezést az béke fájánál, ám az elhelyezett virágok estére, másnap reggelre rejtélyes módon eltűntek.

Európában május 9-én ért véget a második világháború. 1945. április 25-én az amerikai és a szovjet csapatok találkoztak az Elbánál. Április 30-án a Berlint ostromló szovjet erők elfoglalták a Reichstagot, Hitler öngyilkos lett. Május 8-án a III. Birodalom kapitulált, a német haderő feltétel nélkül letette a fegyvert. Május 9-én a szovjet hadsereg elérte Prágát, ezzel az európai hadszíntéren A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ VÉGET ÉRT, amely milliókat tett földönfutóvá, országokat és városokat rombolt le és közel 60 millió embert pusztított el. Május 9-én így a fasizmus felett aratott győzelemről emlékeznek meg világszerte, mely Európában egyben A BÉKE NAPJA is.

Probojáczné Túri Éva szervező, és Király József önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd az óvodások énekeltek, az iskolások pedig verseket mondtak.

Király József, Probojáczné Túri Éva, Dobos József – szervezők

A rendezvényt a békét szimbolizáló virágok elhelyezésével zárták a résztvevők.

Az ünnepségen ötven fő vett részt, köztük Dobos József önkormányzati képviselő is, aki a szervezésben is segítséget nyújtott. A városvezetésből az említetteken kívül más nem tett eleget a meghívásnak.

Döbbenetes, hogy másnapra a virágok többségét ellopták, a vázákat pedig feldöntötték – olvasható a közösségi bejegyzésben.

Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....