fbpx
1.6 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Fullba nyomja a kretént a pártmédia

- Advertisement -

Ujhelyi István Sopronban tartott tegnapi sajtótájékoztatója volt, ahol az MSZP európai parlamenti képviselője beszélt a vasfüggönyről, ami a rendszerváltás előtt elválasztotta Magyarországot Nyugat-Európától.

Többek között Orbán Viktor miniszterelnök Oroszország-barát politikáját bírálva Ujhelyi a következőket mondta:

„Építse valaki újból fel a vasfüggönyt? Legyen ismét határállomás Ausztria és Magyarország között? (…) Akarjuk, visszasírjuk azt az időszakot, amikor egyébként csak útlevéllel mozoghatunk Nyugat-Európa irányába? (…) Sopron is dönteni fog, hogy az Európai Unióban akar magyarként megmaradni, vagy pedig az európai térségből kisodródva, egy újabb vasfüggöny mögé akar szorulni. (…) Ha kerítésmentes és egységes Európai Unióra vágynak, akkor az MSZP és Párbeszéd szövetség listájára és a szociális Európára kell, hogy szavazzanak.”

Ebből teljesen egyértelműen kiderült, hogy miről volt szó, és hogy a sajtótájékoztatón a migráció vagy a déli határkerítés szóba sem került – írja a 444.hu.

Ma reggel elsőként talán a Mandiner számolt be Ujhelyi szavairól „Kerítésmentes Európával” kampányol az MSZP-s Ujhelyi István című anyagukban. Ott még egy mondat erejéig megemlítették, hogy mi volt a szövegkörnyezet, bár aztán részletesen sorolták 2015-ben szocialista politikusok minket mondta a déli határkerítésről, összemosva az övékkel Ujhelyi mostani szavait.

A Pesti Srácok Ujhelyi István szerint az emberek kerítésmentes Európára vágynak című anyagában hasonló a helyzet, megjelenik röviden az eredeti szövegkörnyezet, de aztán más szocialisták déli határról szóló nyilatkozatait sorolják.

Hasonló cikkünk:  Erőteljes Fidesz dominancia a turisztikai támogatásokban

Ezekhez képest például a Ripost, az Origo, a Hír TV és a közmédia másik utat választott.

Ők egyszerűen kivágták Ujhelyi utolsó mondatát a kerítésmentes Európáról, és egyáltalán nem számolnak be arról, hogy az milyen szövegkörnyezetben, a vasfüggönyre utalva hangzott el.

Az M1 hamisított anyagát itt lehet megnézni.

https://www.youtube.com/watch?v=bOmGcTumsmQ

A Híradó beszámolója szerint egyébként Deutsch Tamás fideszes EP képviselő is beszállt a dologba, a kedden kora délután megjelent anyagukban azt írják:

„Most pedig az osztrák szocialisták a magyar szocialistákkal szövetkeznek a magyar határvédelem kiiktatására, a határkerítés lebontására – jelentette ki a Fidesz EP-képviselője. Szerinte Ujhelyi István szavai alapján úgy tűnik, a magyar szocialisták készek a külföldi szövetségeseik megrendelését teljesíteni, és lelkesen beígérik a magyar határkerítés lebontását.”

Kecskemét polgármestere azért nem engedte rögzíteni a vele készült interjút, mert attól tartott, hogy kiemelve a szövegkörnyezetből lenne nyilvános néhány megjegyzése. Ez azonban nem a mi módszerünk. Sokkal inkább a fideszes média operál ezzel. Még a közpénzen működő M1 híradó is. Amelyet az a Papp Dániel vezet, aki igen járatos a hírhamisításban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...