fbpx
20 C
Kecskemét
2023. szeptember 22., péntek

FRISS HÍREK

Kecskemét volt tavaly a főváros mellett az autótolvajok legkedveltebb terepe

Persze a fővárosi szám tizede a Bács-Kiskun megyei városé.

Összességében jelentősen csökkenek a gépkocsifeltörések, illetve kevesebb kocsit is loptak el Magyarországon az elmúlt években – derült ki a Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár (PRE-STAT) adatsoraiból. 2010-ben még országosan 16 890 ilyet regisztráltak a hatóságok, azóta viszont évről évre szinte csak csökkent ez a szám.

Tavaly odáig jutottunk, hogy csak valamivel több, mint 2700 kocsit törtek fel vagy loptak el az egész országban, miközben 2010 és 2018 között rengeteg autó állt forgalomba – szám szerint majdnem félmillióval volt több kocsi tavaly, mint 2010-ben – írta a Pénzcentrum.hu. Az ilyen bűnesetek számának csökkenésében vélhetően a technika fejlődése, a modernebb riasztók, és a GPS-es nyomkövetők elterjedése játszik közre.

A legtöbb autót Budapesten lopták el vagy törték fel, 1412-t. Ezen belül a XI. kerület a legkockázatosabb 182 darabbal. Utána Zugló jön (148 db), majd pedig a X. kerület 124-gyel. Autós szempontból a VI. kerület a legbiztonságosabb, ahol csak 11 eset volt. Ezt követi Csepel 22 bűncselekménnyel, a VII. kerületben pedig 22 ilyet regisztráltak a rendőrök 2018-ban.

Hasonló cikkünk:  Ezek a hátrányai, ha vállalkozásunknak az otthonunk a székhelye

Megyei szinten Pest a második a főváros után 285 esettel, majd Bács-Kiskun 169-cel. Heves megyében 112 kocsit loptak el vagy törtek fel. A lista másik végén Békés áll 13 bűntettel, de Vasban (18 db) és Zalában (20 db) is elég kevés ilyen eset volt.

Hasonló cikkünk:  Alanyi jogon jár 32 Amper, mégis nagyon drágán és sokára jutunk hozzá – olvasónk 6-9 hónapot vár

Vidéken Kecskemét a legveszélyesebb város: itt 102 autót loptak el, törtek fel tavaly, a második Pécs 64 esettel, a dobogó harmadik fokán pedig 63-63 bűntettel Miskolc és Győr áll.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...