fbpx
3 C
Kecskemét
2023. december 2., szombat

FRISS HÍREK

Kecskeméten megéri diákmunkát vállalni

- Advertisement -

Nőttek az órabérek a diákmunka szegmensben 2019 első negyedévében, a nappali tagozatos diákok által megkereshető átlagos órabér Budapesten nettó 1200 forint, vidéken 10-30 százalékkal kevesebb, de vannak ott is kivételek.

A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége a piac felét lefedő tagjainak összesített adatai alapján kimutatta, hogy a vidéki városok között is jelentős az eltérés.

A kisebb településeken, illetve a keleti régióban alacsonyabbak a bérek, mint az Észak-Dunántúlon, vagy a regionális ipari központokban, például Debrecenben, Kecskeméten vagy Győrben.

A képzettséget nem igénylő, gyors betanítással végezhető munkák jellemző nettó órabére 800 és 1000 forint között van.

Az egyetemi tanulmányokhoz kapcsolódó szakmai gyakornoki munkák esetében informatikai, mérnöki és pénzügyi területeken nem ritka, hogy nettó 1300-1500 forintos órabérekkel is találkozhatnak a diákmunkások.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Több osztályvezetői főorvos állás megüresedett ősszel a kecskeméti kórházban

Novemberben egy héten belül két osztályvezetői főorvos állást hirdetett meg a kecskeméti megyei kórház, a központi radiológiai és az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...