fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Lesz elég ellenzéki szavazóköri delegált az EP-választásra

- Advertisement -

A korábbi hírekkel ellentétben összejöhet, hogy valamennyi szavazókörben legyen ellenzéki szavazóköri és szavazatszámláló delegált a május 26-i európai parlamenti választásra.

Az ellenzéki pártok közül az MSZP adja a legtöbb szavazóköri biztost, jelentette be győri sajtótájékoztatóján Ujhelyi István. Az MSZP EP-képviselőjelöltje és uniós kampányfőnőke közölte: több mint 5000 delegáltat tud küldeni az MSZP, ami azt jelenti, hogy a 10.200 szavazókör felében a szocialisták, máshol pedig a többi ellenzéki párt delegáltjai felügyelik majd, hogy „ne csalhassa el a Fidesz a választásokat”.

Ujhelyi úgy fogalmazott:

ahol az ellenzéki pártok nincsenek jelen, ott bármi előfordulhat.

A szocialista politikus hozzátette: úgy tudja, a többi ellenzéki párt is gyűjti a holnapi határidőig, hogy kik azok a választópolgárok, akik hajlandóak lesznek beülni a szavazatszámláló bizottságokba önkéntesként. A Nemzeti Választási Bizottság pénteken dönt majd a delegáltak nyilvántartásba vételéről, így a végső szám csak ezután lesz ismert.

Hasonló cikkünk:  Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Az EP-választáson listát állító pártok a több mint 10 ezer hazai szavazókörbe két-két tagot küldhetnek. A listát állító kilenc párt tehát összesen mintegy 185 ezer delegáltat jelenthet be május 17-én délután 4-ig.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...