fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Mágus, milliárdos és zenész a legnagyobb adótartozók között

- Advertisement -

Egykori milliárdos műgyűjtő, „ősi mágus” és zenész is felkerült a NAV nagy adótartozókat felsoroló listájára.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) negyedévente közölt adólistáin rendre ismerős nevekre bukkanhatnunk. A 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyeket felsoroló – 2019. március 31-ei állapotot mutató – listán 2820 név olvasható. Közülük 2071 magánszemélyként, 726 egyéni vállalkozóként halmozott fel tartozást – és van továbbá 23 személy, akiket lakcím nélküliként tart nyilván az adóhatóság – írja a napi.hu.

A NAV felsorolásában olvasható többek között az Andrássy úti egykori Aranymúzeumot létrehozó – korábban A 100 leggazdagabb című kiadványban is szereplő – műgyűjtő, Zelnik István neve is. A múzeumnak otthon adó villát tavaly – a Napi.hu korábbi információi szerint – az irányárnál jóval alacsonyabb áron, 1,7 milliárd forintért adták el egy hongkongi üzletembernek. A múzeumot működtető, Zelnik tulajdonában lévő Magyar Indokína Társaság Kft. 2016 májusában került felszámolás alá, a felszámoló kezdetben 2,5 milliárd forint irányáron hirdette eladásra az ingatlant. A kft. tetemes, milliárdos nagyságrendű tartozást halmozott fel.

Listára került a „Frabato ősi mágus” néven tevékenykedő Fischl András is, aki a honlapja szerint jóslással, mágiával, rontáslevétellel és szerelmi oldás-kötéssel foglalkozik. Fischl magánszemélyként halmozott fel adótartozást a NAV szerint, de a Céginfo.hu adatiból kiderül, korábban több cégben is megfordult, jelenleg egy működő vállalkozásban ügyvezető, a New-Karma Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-ben, amely 2017-ben 7,2 millió forint nettó árbevétel mellett 2,5 millió forint adózott eredményt ért el.

Hasonló cikkünk:  Többen a vártnál jóval magasabb gázszámlát kaptak

Feltűnik a listán a 2000-es évek elején tevékenykedő, több ezer kisbefektetőt megkárosító – egyebek mellett a piliscsabai Magdolna-völgyben házépítéseket is tervező – Pilis-Invest Ingatlanbefektetési és Hasznosító Szövetkezetnek a volt igazgatósági elnöke, Tallér Károly neve is.

Huzamosabb ideje szerepel az adóslistán Dobrai Sándorné (bróker Marcsika), a felszámolás alatt lévő Kun-Mediátor Kft. ügyvezetője, aki a vád szerint több mint 12 milliárd forint kárt okozott a pénzüket rábízó ügyfeleinek. A listán olvasható a neve az Ámokfutók együttes egykori frontemberének, Kozsónak, azaz Kocsor Zsoltnak, a plasztikai sebész Seffer Istvánnak, az egykori labdarúgó játékvezető Saskőy Szabolcsnak, és Mustafa Sezen zöldség-gyümölcs nagykereskedelemmel foglalkozó vállalkozónak, aki tavaly a Török-Magyar Kereskedelmi Kamara főtitkáraként tagja volt Orbán Viktor Törökországba látogató delegációjának is. Valkó Csaba és Prekuta Bálint neve is jó ideje fent van a listán, ők arról ismertek, hogy részt vettek a fővárosi Rác fürdő többmilliárdos felújításában.

Harsányi Zsolt neve is olvasható, akinek egy tucat cégben volt már tulajdonosrésze vagy volt vezető tisztségviselő (közülük néhány időközben felszámolással vagy kényszertörléssel megszűnt), és van közös vállalkozása a testvérével, a műsorvezető Harsányi Leventével (az utóbbi a bt. beltagja, míg Harsányi Zsolt a kültagja). Harsányi Zsolt 2002 januárjában Bátorfi Bélával alapította a Bátorfi és Társa Fogászati Kft.-t, e cégből azonban rövid idő múlva, 2003 decemberében kilépett. (Bátorfi a Magyar Triatlon Szövetség elnöke, Orbán Viktor fogorvosaként is ismert).

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...