fbpx
0.9 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Majdnem 4 millió forintra nő az ÁSZ-elnök fizetése

Domokos László április 30-ig havi 2,6 millió forintot keresett.

Azóta 3 millió 958 ezer 800 forint – a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett havi átlagos bruttó kereset 12-szerese – az illetménye az Állami Számvevőszék elnöki posztján.

Az alelnök esetében a szorzó 10,5, Warvasovszky Tihamér így havonta közel 3,5 millió forintot vihet haza.

A változásra, amely a számvevőszékről szóló új törvénynek köszönhető, az Átlátszó egyik olvasója hívta fel a figyelmet. A jogszabály módosítását április elején fogadta el az Országgyűlés.

Az oknyomozó portál emlékeztetett: a tervezett módosítást a köztársasági elnök tavaly decemberben megfontolásra visszaküldte a parlamentnek, több elemet kifogásolva az akkor megszavazott szövegben.

Áder János egyebek mellett azt írta, hogy a szabályozás egyértelműen hátrányosabb, kiszolgáltatottabb helyzetet eredményez a számvevők számára. Különös jelentőséget ad ennek az a körülmény is, hogy az az átlagosnál szigorúbb erkölcsi követelményeket és magatartási szabályokat fogalmaz meg, valamint magas szintű, független és a közérdek iránt elkötelezett munkát vár el a tőlük. Kifogásolta továbbá, hogy a törvény a pontos szabályozási tárgy és keretek meghatározása nélkül hatalmazza fel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szervezetére és működésére vonatkozó szabályok megállapítására az ÁSZ elnökét.

Hasonló cikkünk:  Az Alföld sokszínű élőhely, új pókfajt is találtak
Hasonló cikkünk:  Az EU-átlag két és félszerese a magyar infláció

HVG.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...