18.3 C
Kecskemét
2021. május 12., szerda
KecsUPItthonMajdnem 4 millió forintra nő az ÁSZ-elnök fizetése

FRISS HÍREK

Majdnem 4 millió forintra nő az ÁSZ-elnök fizetése

Domokos László április 30-ig havi 2,6 millió forintot keresett.

Azóta 3 millió 958 ezer 800 forint – a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett havi átlagos bruttó kereset 12-szerese – az illetménye az Állami Számvevőszék elnöki posztján.

Az alelnök esetében a szorzó 10,5, Warvasovszky Tihamér így havonta közel 3,5 millió forintot vihet haza.

A változásra, amely a számvevőszékről szóló új törvénynek köszönhető, az Átlátszó egyik olvasója hívta fel a figyelmet. A jogszabály módosítását április elején fogadta el az Országgyűlés.

Az oknyomozó portál emlékeztetett: a tervezett módosítást a köztársasági elnök tavaly decemberben megfontolásra visszaküldte a parlamentnek, több elemet kifogásolva az akkor megszavazott szövegben.

Áder János egyebek mellett azt írta, hogy a szabályozás egyértelműen hátrányosabb, kiszolgáltatottabb helyzetet eredményez a számvevők számára. Különös jelentőséget ad ennek az a körülmény is, hogy az az átlagosnál szigorúbb erkölcsi követelményeket és magatartási szabályokat fogalmaz meg, valamint magas szintű, független és a közérdek iránt elkötelezett munkát vár el a tőlük. Kifogásolta továbbá, hogy a törvény a pontos szabályozási tárgy és keretek meghatározása nélkül hatalmazza fel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szervezetére és működésére vonatkozó szabályok megállapítására az ÁSZ elnökét.

HVG.hu

Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....