fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Menekülnek az olvasók a NER-lapoktól

- Advertisement -

A nyomtatott közéleti újságok közül csak kevés úszta meg, hogy nagyot essen a példányszáma. A megyei lapok olvasótábora látványosan csökken.

Szinte minden nyomtatott újság vesztett az eladott példányszámából az idei első negyedévben – derül ki a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) adataiból. Az országos napilapok közül az egyetlen kivétel a Népszava: az, hogy naponta átlagosan 21 ezer példányt adnak el a lapból, minimális növekedést is jelent az egy évvel korábbihoz képest, a 2016-os adatnak pedig majdnem a kétszerese a mostani szám, vagyis jól látható, hogy a Népszabadság olvasói közül sokan oda pártoltak át. Aki ezt össze akarná hasonlítani a konkurenciával, annak csalódnia kell, a Magyar Idők-jogutód Magyar Nemzetnek még nincs egy teljes negyedéve, a Magyar Idők néven nem auditáltatták az olvasottságukat, ahogy a Magyar Hírlap sem.

Hasonló cikkünk:  Vitát tartanak majd az EP-ben a kínai rendőrök magyarországi járőrözésével kapcsolatban

A megyei napilapok példányszáma változatlanul zuhan. Amióta a Mészáros Lőrinc-féle Mediaworkshöz kerültek ezek a lapok, majd onnan át a kormánypárti médiaalapítványhoz, folyamatosan esik az olvasótáboruk. 2018 összes negyedévében 10-11 százalékos esést mértek az egy évvel korábbihoz képest, és 2019 első három hónapjában is -11 százalékos a mutató, vagyis még a tavalyi rémes adatot is sikerült tovább rontani.

A nyomtatott hetilapok közül a HVG-nek egy évvel korábban 30 100 volt az átlagos példányszáma, most szinte pontosan ugyanennyi, 29 800. A 168 Óra értékesített példányszáma eközben 10,4, a Forbesé 7,6, a Magyar Demokratáé 2,3 százalékkal esett.

HVG.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...