fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Miért nem ül börtönben Farkas Flórián?

- Advertisement -

A magyar hatóságok négy éve nem találják a Híd a munka világába című roma felzárkóztatási projekttel kapcsolatos visszaélések felelőseit – az Átlátszó újságírója szerint érződik a „nyomozás sikertelenségén”, hogy Farkas Flórián, a miniszterelnök szövetségese volt a projekt kulcsfigurája.

sikász Brigitta, az Átlátszó.hu újságírója a Klubrádiónak elmondta: a 2013-ban indult és 2015 szeptemberében lezárult felzárkóztatási program célja az volt, hogy minél több állástalan roma kerüljön be a munkaerőpiacra. Érdekessége az volt, hogy már a befejezés előtt látszottak a túlköltekezés, felesleges kiadások jelei – tette hozzá.

Közölte: először csökkentették a program keretét 5-ről 2,5 milliárdra, majd 2016-ban visszakért a Emberi Erőforrások Minisztériuma 1,3 milliárdot, amelyet az Országos Roma Önkormányzat nem tudott visszafizetni. A kormány ekkor „váratlanul” kisegítette az ORÖ-t, odaadta rendkívüli támogatásként az összeget adófizetői pénzből.

Csikász Brigitta jelezte, míg az európai csalás elleni hivatal, az OLAF meg tudja állapítani, hogy mi történt, a magyar hatóságok nem jutnak semmire. Most különösen érződik a „nyomozás sikertelenségén”, hogy Farkas Flórián, a program koordinátora a miniszterelnök szövetségese, fideszes parlamenti képviselő, aki többször buzdított a kormánypárt támogatására. Az újságíró megjegyezte, ő is kíváncsi arra, hogy csak a választási időszaknak szól-e a védelem, amelyet Farkas Flórián kap.

Hasonló cikkünk:  Kecskemétig érnek a Széchenyi Bank-per szálai

Az Átlátszó a Híd a munka világába-ügyben kedden közölt alapos összefoglalót. A portál korábban egyebek mellett arról írt: kétszázmilliós irodaház- és 31 milliós irodabútor-vásárlás, valamint sokszorosan túlárazott autóbérlések jellemezték a projektet.

Csikász Brigitta a műsorban megjegyezte: az OLAF ügyeiben nem könnyíti meg munkáját az ügyészség, és szerinte ezekben az esetekben a magyar hatóságok „óvatosak”, nem érzi, hogy igazán nagy erővel folytatnák a nyomozásokat.

Forrás: Klubrádió

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...