fbpx

FRISS HÍREK

Orbán veje 35 milliárddal a leggazdagabb magyar fiatal

- Advertisement -

35 milliárd forintos vagyonnal a 32. helyen debütált a miniszterelnök veje, Tiborcz István a leggazdagabb magyar üzletemberek százas listáján, amit Szakonyi Péter, a Napi.hu főmunkatársa szerkesztett.

A 33 éves Tiborcz lett az idei, 2018-as eredmények alapján összeállított 100-as rangsor legfiatalabb résztvevője. Tiborcz vagyona főleg ingatlanberuházásainak köszönhetően gyarapodott az elmúlt évben, ami elég jelentős volt, ugyanis a tavalyi listára 8,2 milliárdos vagyonnal lehetett felférni, és a 2017-es adatok alapján Tiborcznak akkor még nem volt ekkora vagyona.

Tiborcz fő érdekeltsége, a BDPST Zrt. tavaly 20,59 százalékos részesedést vásárolt Mészáros Lőrinc ingatlanfejlesztő, vagyonkezelő cégében, az Appeninn Nyrt.-ben. Tiborcz cégei komoly ingatlanfejlesztői projekteket valósíthatnak meg mostanában: 4,5 milliárd forintért újíthatják fel a turai kastélyt, butikhotellé alakíthatják Weiss Manfréd egykori Andrássy úti villáját, és 370 millióért vehettek műemlék házat a Várban.

Korábban érdekeltsége volt a közvilágítási tendereket megnyerő Elios Zrt-ben is.

Hasonló cikkünk:  A szegedi lézerközpont segítségével lehetnek gyorsabbak a mikroszámítógépek

A száz leggazdagabb magyar összvagyona 2018-ban 4632,9 milliárd forint volt, ami 356,5 milliárdos gyarapodást jelent a 2018-as listán szereplők összvagyonához képest. A lista első helyén idén is Csányi Sándor végzett, az ő vagyona tavaly 360 milliárd forint volt, a második helyre megint Mészáros Lőrinc került 296 milliárd forintos vagyonnal, a harmadik pedig idén is Gattyán György lett 280 milliárddal.

Az első tízbe 100 milliárd forint feletti vagyonnal lehetett bekerülni, ez Demján Sándor örököseinek, továbbá Bige Lászlónak, Széles Gábornak, Felcsuti Zsoltnak, Veres Tibornak, Kasza Lajosnak és Szijj Lászlónak sikerült. A 24.hu összesítése alapján az idei százas listára öt új név került fel Tiborcz Istvánén kívül: Laczai Péter (22,5 milliárd) állatorvos, állatgyógyszer-fejlesztő, Vajda Attila (12 milliárd) papírgyáros, Kiss István (9,8 milliárd), az ország legkorszerűbb víziszárnyas-feldolgozójának tulajdonosa, és Kulcsár Tibor (9,4 milliárd) szoftverfejlesztő.

Index.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...