fbpx
3 C
Kecskemét
2023. december 2., szombat

FRISS HÍREK

Összefogott az internet a kilenc gyermekes családért

- Advertisement -

Több mint 2,2 millió forint adtak össze egy nap alatt annak a zsámboki kilencgyerekes családnak, amelyet a kilakoltatás veszélye fenyeget – mondta el a Klubrádióban Szalay Krisztina színésznő, aki elindította a gyűjtést.

Április 30-án lejárt a téli hónapokra hozott kilakoltatási moratórium. A Magyar Hang foglalkozott a kilencgyerekes család ügyével: közel kerültek ahhoz, hogy otthon nélkül maradjanak, és a gyámügy elvegye nyolc gyereküket (a kilencedik nyáron lesz 19 éves). Orbán Viktor miniszterelnök kitartást és minden jót kívánt a kilakoltatás előtt álló családnak.

Szalay Krisztina betelefonált a Megbeszéljükbe, és elmondta: 2 millió 211 ezer forint gyűlt össze a családnak, és rengetegen ígérték még a segítségüket, külföldről is. Közölte: tegnap elolvasta a cikket a családról és tudta, hogy segítenie kell az anyának, „ha már ő szült helyette” kilenc gyereket. Több mint négyszáz ember szállt be, mindenki lehetőségei szerint ad a gyűjtésbe.

Hasonló cikkünk:  A kormány eltitkolta volna, de az Ítélőtábla döntött: ki kell adni az operatív törzs jegyzőkönyveit

Szalay Krisztina beszélt arról is, hogy az anyuka bántalmazó kapcsolatban élt, el kellett menekülnie a férjétől, és egy új ház építéséhez svájci frankos hitelt vett fel. A ház a férj nevén van, a nő pedig kezes az adósságokban. Most egy új, olcsó kis házra lenne szüksége a környéken. Hatvan napon belül kell elköltöznie a jelenlegi helyről.

Magyar Hang részletesen beszámolt a gyűjtésről.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Több osztályvezetői főorvos állás megüresedett ősszel a kecskeméti kórházban

Novemberben egy héten belül két osztályvezetői főorvos állást hirdetett meg a kecskeméti megyei kórház, a központi radiológiai és az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...