fbpx
13.8 C
Kecskemét
2021. május 16., vasárnap
KecsUPItthonÖsszefogott az internet a kilenc gyermekes családért

FRISS HÍREK

Összefogott az internet a kilenc gyermekes családért

Több mint 2,2 millió forint adtak össze egy nap alatt annak a zsámboki kilencgyerekes családnak, amelyet a kilakoltatás veszélye fenyeget – mondta el a Klubrádióban Szalay Krisztina színésznő, aki elindította a gyűjtést.

Április 30-án lejárt a téli hónapokra hozott kilakoltatási moratórium. A Magyar Hang foglalkozott a kilencgyerekes család ügyével: közel kerültek ahhoz, hogy otthon nélkül maradjanak, és a gyámügy elvegye nyolc gyereküket (a kilencedik nyáron lesz 19 éves). Orbán Viktor miniszterelnök kitartást és minden jót kívánt a kilakoltatás előtt álló családnak.

Szalay Krisztina betelefonált a Megbeszéljükbe, és elmondta: 2 millió 211 ezer forint gyűlt össze a családnak, és rengetegen ígérték még a segítségüket, külföldről is. Közölte: tegnap elolvasta a cikket a családról és tudta, hogy segítenie kell az anyának, „ha már ő szült helyette” kilenc gyereket. Több mint négyszáz ember szállt be, mindenki lehetőségei szerint ad a gyűjtésbe.

Szalay Krisztina beszélt arról is, hogy az anyuka bántalmazó kapcsolatban élt, el kellett menekülnie a férjétől, és egy új ház építéséhez svájci frankos hitelt vett fel. A ház a férj nevén van, a nő pedig kezes az adósságokban. Most egy új, olcsó kis házra lenne szüksége a környéken. Hatvan napon belül kell elköltöznie a jelenlegi helyről.

Magyar Hang részletesen beszámolt a gyűjtésről.

Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....