fbpx
9.9 C
Kecskemét
2023. április 1., szombat

FRISS HÍREK

Szanyi Kecskeméten: Aki a Fideszre szavaz, Európa ellen szavaz!

Az MSZP kecskeméti szervezete Szanyi Tiborral zárta EP kampányát. Az EP képviselő ( és a párt alelnöke ) egész napját a városban töltötte. Előbb sajtótájékoztatót tartott, majd választókkal találkozott, a nap végén fórumon beszélt.

Szanyi Tibor szerint, ha a kormány legfőbb témája a bevándorlás, akkor néhány dolgot tisztázni kell ezzel kapcsolatban.

Egyetlen párt sincs a bejutásra esélyesek között ( de még talán a többiek között sem ), amely támogatná az illegális bevándorlást. Az MSZP sem támogatta egyetlen percig sem, és nem is fogja támogatni. Tudni akarjuk mindenkiről kicsoda, honnan és miért jött, az utolsó részletig – szögezte le a politikus. Majd számokkal folytatta. Ahogyan fogalmazott, ezek a számok most lettek nyilvánosak, az európai nyilvántartási rendszerekből.

„A Fidesz-kormány 2017-ben 117 ezer Európai Unión kívüli embernek adott valamilyen letelepedési, tartózkodási engedélyt Magyarországon.”

Kínaiakról, oroszokról, és különböző arab országokból származókról van szó. Utóbbiak leginkább a letelepedési kötvények segítségével vannak itt, de a többiek az ukránokkal együtt bérrabszolgaként jöttek, hozták be őket – tette hozzá Szanyi Tibor. Aki szerint szerte az országban nem értik az emberek, hogy a bevándorlásellenes kormány hogyan hozhat be ennyi embert az országba.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy csak tavaly 26 milliárd forintot költött a kormány munkásszállók építésére, „rabszolgatartó lakások építésére”. Szanyi Tibor így fogalmazott:

Hasonló cikkünk:  A Fidesz-frakcióvezető nyomán a fiatal Orbánék nem magyar érdekeket szolgáltak

„Magyarul, itt egy ordas hazugságról van szó.”

Kecskemétről szólva elmondta, hogy a Mercedes és a sok beszállító szempontjából, amelyek húzzák a gazdaságot, nem jó, hogy Magyarország egy gyenge láncszem lett. Ha egy autóipari visszaszorulás lesz, akkor a gyenge pontokon fogják először befejezni vagy felfüggeszteni a tevékenységet.

Hasonló cikkünk:  Méltó körülményeket akarnak Kadafalván az új utcákban lakók

„A Fidesz kisodródott a saját pártcsaládjából, ami az értelmezésemben azt jelenti, hogy a Fidesz repült. A Mercedes meg félig-meddig csomagol, minimum nem fog fejleszteni.”

– jelentette ki az EP képviselő.

Az is elhangzott, hogy amikor jött a Mercedes, az nem csupán gazdasági döntés volt. Az érkezést lehetővé tette a két ország közötti jó viszony. Ez a dolog megfordult, és tud ez gyorsulni is. Amennyiben a Fidesz nem talál otthont semelyik demokratikusnak mondható európai pártcsaládban sem, akkor ahhoz a durván 20%-nyi ordibáló kisebbséghez fog tartozni, amelynek az európai folyamatokra semmilyen ráhatása nem lesz – hangoztatta a szocialisták alelnöke.

„Aki a Fideszre szavaz, az lényegében Európa ellen szavaz.”

– állította Szanyi Tibor. Hozzátette azt is, hogy amíg a többi párt esetében nem tudni biztosan, melyik frakcióba ülnek, az MSZP képviselői biztosan a szocialisták és demokraták frakciójában foglalnak majd helyet. Minderről a napot záró fórumon is beszélt a szimpatizánsok előtt.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...