fbpx
14.2 C
Kecskemét
2023. április 1., szombat

FRISS HÍREK

Törvénysértő politikai akció a szegedi kormányhivatalban

A Szegedma Klub hívta vendégségbe a külügyminisztert Szegedre, hogy megmondja, szerinte mi az EP-választás tétje. Ezzel nem is lett volna baj, ám a helyszínnel igen, ugyanis a kormányhivatalban tartották.

Mihálik Edvin, a Momentum szegedi elnöke a kormányhivatal előtt jelentette be, a választási törvényt sérti meg azzal Szijjártó Péter külügyminiszter, hogy a hivatal épületében a Szegedma Klub vendégeként választási gyűlést tart „Az európai parlamenti választások tétje” címmel.

A Momentum feljelentést tesz az eset miatt.

„A gyűlést eredetileg fél hétre hirdették meg, a miniszter nem sokkal fél nyolc előtt érkezett meg. A zárt körű rendezvényre nem mehettünk be, azt mindenesetre láttuk, hogy amíg nem fáztak, addig kinn vártak Szijjártó Péterre a szegedi Fidesz vezetői: Bartók Csaba, Halkó Pál, Tápai Péter, Pál József, ott volt Kakas Béla megyei közgyűlési elnök, de elment meghallgatni az előadást Bohács Zsolt, Kalmár Ferenc, B. Nagy László, Nagy Attila Üllés polgármestere, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Rovó László és kancellárja, Fendler Judit is. A Fidelitas a lépcsőknél pultozott, és gyűjtötte az aláírásokat Korponyai Ernő vezetésével.”

Korábban Kecskeméten is voltak már közintézményekben politikai akciók. 2014-ben Salacz László (jelenleg Kecskemét egyik országgyűlési képviselője) szintén a Kormányhivatalt választotta fóruma helyszínéül. Továbbá a gyerekekkel való kampányolástól sem riadt vissza 4 évvel később.

Hasonló cikkünk:  Kis időre megelőzték Paks termelési kapacitását a hazai napelemparkok

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...