fbpx
14.5 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Továbbra is kitart az MTA Palkovicsékkal szemben

- Advertisement -

A Magyar Tudományos Akadémia közgyűlése nagy többséggel úgy döntött, hogy az akadémia szervezetén belül szeretnék tartani a kutatóintézet-hálózatot, amit egy testület irányít, amelynek elnökéről az ITM és az MTA vezetője dönt – mondta Lovász László elnök hétfőn Budapesten.

A hvg.hu beszámolója szerint az MTA elképzelései szerint az irányító testületekben a kormánynak, az MTA-nak és a kutatóintézeteknek egyharmados arányban lennének delegáltjaik, és a finanszírozásnak a jelenlegi szinten és kiszámíthatónak kellene maradnia.

Ez azonban valószínűleg nem fog megtörténni, mivel Palkovics László egészen máshogy látja a dolgokat. Az ITM minisztere szerint kaotikus volt a szavazás, nem tiszta a politikai nyilatkozat sem és továbbra is határozott szándéka a kormánynak, hogy kivegye az MTA alól a kutatóintézeti hálózatot.

Hasonló cikkünk:  A szegedi egyházi sportközpont a megengedettnél jóval melegebb termálvizet enged vissza a szabadba

– További tárgyalások szükségesek, mert a kialakult helyzetet nem tudjuk elfogadni – mondta az innovációs és technológiai miniszter.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...