fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Továbbra is kitart az MTA Palkovicsékkal szemben

- Advertisement -

A Magyar Tudományos Akadémia közgyűlése nagy többséggel úgy döntött, hogy az akadémia szervezetén belül szeretnék tartani a kutatóintézet-hálózatot, amit egy testület irányít, amelynek elnökéről az ITM és az MTA vezetője dönt – mondta Lovász László elnök hétfőn Budapesten.

A hvg.hu beszámolója szerint az MTA elképzelései szerint az irányító testületekben a kormánynak, az MTA-nak és a kutatóintézeteknek egyharmados arányban lennének delegáltjaik, és a finanszírozásnak a jelenlegi szinten és kiszámíthatónak kellene maradnia.

Ez azonban valószínűleg nem fog megtörténni, mivel Palkovics László egészen máshogy látja a dolgokat. Az ITM minisztere szerint kaotikus volt a szavazás, nem tiszta a politikai nyilatkozat sem és továbbra is határozott szándéka a kormánynak, hogy kivegye az MTA alól a kutatóintézeti hálózatot.

Hasonló cikkünk:  Kocsis Máté azt gyanítja, hogy a baloldal nem fogja támogatni a szuverenitásvédelmi törvényjavaslatot

– További tárgyalások szükségesek, mert a kialakult helyzetet nem tudjuk elfogadni – mondta az innovációs és technológiai miniszter.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...