fbpx
4.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Tudatosan züllesztik az egészségügyet?

- Advertisement -

A Demokratikus Koalíció szerint a kormánypárti oligarchák malmára hajtják a vizet az egyre romló közkórházi állapotok.

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy hirdessen egészségügyi válsághelyzetet és adjon újabb forrásokat az egészségügynek.

Molnár Csaba összehasonlításként hangsúlyozta, hogy 2008-ban, a Gyurcsány-kormány idején, egy hivatalos, az egészségügy minőségét mérő rangsorban Magyarország még Spanyol-, Olasz- és Írországot is megelőzte. Mára már Albánia és Macedónia is Magyarország előtt van – hívta fel a figyelmet.

A politikus megismételte azt az uniós kampányjavaslatukat is, hogy létre kell hozni az úgynevezett európai egészségügyi minimumot, annak érdekében, hogy az EU állampolgárai egyforma ellátásban részesüljenek.

Az EP-képviselő egy gyanújának is hangot adott a sajtótájékoztatón. „Egyre nehezebb szabadulni attól a gondolattól”, hogy az Orbán-kormány tudatosan teszi tönkre a magyar egészségügyet – fogalmazott. Egyre több ugyanis az olyan magánkórház és magánbiztosító, amelyek mögött „fideszes oligarchák tőkéje áll” – tette hozzá.

Hasonló cikkünk:  Ahol a napkeletnek tartó erős sodrú Duna hirtelen délnek kanyarodik, itt fekszik Kisoroszi

Az MSZP-Párbeszéd szerint Kásler miniszter egyenesen a betegek sírásója. A közös listán induló pártok úgy gondolják, hogy Uniós szabályokra és forrásokra van szükség, mert az Orbán-kormány nem akarja biztosítani a minimumfeltételeket sem az egészségügyben. Az MSZP – Párbeszéd szövetség azért akarja megvalósítani a szociális Európát, hogy az unióban és benne Magyarországon mindenki időben, megfelelő ellátáshoz juthasson.

„Európai színvonalú béreket a nővéreknek és az orvosoknak, európai egészségügyet minden magyarnak! Káslerék politikájával szemben csak így lehet biztosíthatni minden beteg számára a lehető legnagyobb esélyt a gyógyulásra” – áll a közleményben.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...