fbpx
14.1 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

680 ezren írták alá: csatlakoznának az Európai Ügyészséghez

- Advertisement -

680 ezren írták alá az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról szóló kezdeményezést. Az aláírásgyűjtést elindító Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő elmondta, közjogi hatása ugyan nem lesz, de az aláírásokat elviszik Trócsányi László igazságügyi miniszternek. Az adatokat 90 nap múlva megsemmisítik.

„Meghívtunk egymillió embert egy tüntetésre, és eljött 680 ezer ember, ami óriási dolog. 680 ezer ember kinyilvánította akaratát, hogy elege van a korrupcióból és elege van abból, hogy nincsen következménye a lopásoknak. Ezzel a magyarok egy óriási nyomást gyakoroltak a magyar kormányra” – fogalmazott Hadházy.

A tavaly ősszel indult kezdeményezés a májusi EP választásokig tartott: eddig kellett volna összegyűlnie az egymillió aláírásnak.

A tervek szerint legkésőbb 2021 elején induló, úgynevezett uniós megerősített együttműködéssel létrejövő szervezetben 22 tagállam vesz részt. Az Európai Ügyészséget azért hozták létre, hogy az uniós költségvetéssel szemben elkövetett csalásokat vizsgálja. Polt Péter legfőbb ügyész azonban „nem látja biztosítottnak a magas fokú szakmaiságot a szervezetnél.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Elstartolt a kecskeméti kampány, mutatjuk, kik jelentették be eddig a polgármesterjelöltjüket

Minden bizonnyal még többen lesznek a kecskeméti polgármesterjelöltek, de nyilvánosan eddig a Fidesz-KDNP, a Mi Hazánk és a Szövetség...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...