fbpx
0.7 C
Kecskemét
2023. február 6., hétfő

FRISS HÍREK

Fűkaszálás a kánikulában? Nagy forgalomban? Jó is az!

Azt hinné az ember, hogy nincs attól ésszerűtlenebb dolog, mint hogy átadnak egy buszok nélküli buszgarázst éppen a kánikula kellős közepén, amikor már jó ideje ott áll és gazosodik; valamint az üres csarnokban pogácsával kínálják az ezért lelkesedő sajtót, pedig de. (Ja, igen, átadták.)

Van ettől ésszerűtlenebb. Délben, 34 Celsius fokban kaszálni az 52-es mentén, jelentős kamionos és egyéb forgalomban. Úgy, hogy emiatt több száz méteres sor alakul ki. El tudjuk képzelni, hogy a bokáig izzadó és a fülkében aszalódó munkás is jobban örülne egy kellemesebb pillanatban a munkának, és talán az autósok is el tudnának képzelni valami mást, mint araszolgatni tízzel az 50 fokot okádó aszfalton. Az 52-es amúgy is parádésan satnya minőségű, unalmasan egyenes halálút, hát még fejeljük meg egy kerülgetni való kaszáló traktorral, és az azt követő figyelmeztető teherautóval. Vajon kinek az agyából pattannak ki az ilyen remek ötletek?

Arról a buszgarázsról van szó, amely évek óta gazban áll a Knorr-Bremse új gyára mellett, és jelentős EU-s támogatással épült. A polgármester korábban a KecsUP-nak adott interjújában azt mondta, hogy közbeszerzési nehézségek miatt tolódott az átadás, utána pedig a DAKK-nak már nem akarták átadni. Miután ugye megromlott a viszony a cég és a város között. De most, hogy itt a város saját tömegközlekedési cége, már van értelme. Mások viszont arról beszéltek, hogy tervezési problémák miatt éppen csak buszoknak nem volt alkalmas a garázs, ezért nem adták át időben.      

Hasonló cikkünk:  Rászorulóknak osztott élelmiszert Dobos József képviselő

A kaszálós sztorinál már csak az lesz majd szebb, amikor – és ez lassan itt van már – beindul a nagy nyaralási forgalom, és ekkor az M5-ösön lezárják szakaszosan néhány napra a belső sávot, mert a sövényt nyírják. Ha ezzel végeznek, akkor majd ugyanígy tesznek kicsit később, mert akkor locsolni fogják. Nincs annál rosszabb, amikor siet az ember – ráadásul fizet érte – felmegy a pályára és azonnal araszolhat. Van bőven baleset a nyáron sajnos, talán nem kellene még csúcsidőben tetézni ilyen munkálatokkal.

Hasonló cikkünk:  Galambos Lajos a kecskeméti börtönben tölti majd le a büntetését

Úgy tűnik néha, mintha munkaszervezésileg nem állnának a helyzet magaslatán az illetékes cégek. Értjük mi, hogy az a munkás is ember, és nem szívesen dolgozna késő este, vagy kora reggel, de talán az ő biztonságuk érdekében is jobb lenne nem a közlekedési csúcsban a forgalomba lökni őket. A közlekedőket sem bosszantanák feleslegesen. Sokkal rosszabb ilyen időben a koncentráció, és ha még ehhez jön az idegeskedés is, ez a kombó könnyen tragédiához vezethet később, amikor igyekeznek behozni az araszolgatást.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...