fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Jávor Benedek szerint Áder Jánost nem lehet megkülönböztetni Németh Szilárdtól

Áder János államfő reggel a Kossuth Rádióban arról beszélt, miért nem gond, hogy Orbán Viktor megvétózta a 2050-es klímasemlegességet célzó uniós megállapodást. A köztársasági elnök szerint először a 2030-as célok teljesítését kellene megnézni, ebben pedig Magyarország jól áll.

Jávor Benedek eddigi EP-képviselő a Facebookon Áder Jánosnak azt írta: „Értem én, hogy ez a környezetvédelem viszonylag ártalmatlan területnek tűnt annak idején arra, hogy elbábozza, hogy csinál valamit a kormány gyalázatos törvényeinek aláírásán túl. Csakhogy közben a helyzet kicsit komolyabbra fordult, és a klímaváltozás a csendes parkolópálya helyett az egyik legégetőbb politikai témává vált világszerte.”

Jávor szerint Áder nem nagyon fogja tudni eljátszani a felelősségteljes, „zöld” elnököt, miközben semmiben nem ütközik a kormánnyal, mert a klímakatasztrófa elleni fellépés és a magyar kormány kiszolgálása mára vagy-vagy kérdéssé vált.

Hasonló cikkünk:  Az Integritás Hatóság elnöke szerint nincs nagyobb korrupció Magyarországon, mint bárhol máshol
Hasonló cikkünk:  Reakciók a benzinárstop eltörlésére

„De amíg új területet talál, ahol békésen elmolyolgathat anélkül, hogy véleményt kellene mondania a kormányról (javaslom esetleg a nemzetközi hímzőkörök felkarolását), addig is jó lenne egy picit jobban felkészülni, mielőtt a nyilvánosság előtt a szájára veszi a klímaváltozás ügyét” – írta Jávor, aki a kormányra utalva így zárta az államfőnek címzett levelét:

„Megváltozni nem fognak, de legalább ön abbahagyhatná ezt a zöld idétlenkedést. A valóságban önt nem lehet megkülönböztetni Németh Szilárdtól. Talán annyiban, hogy pacal helyett halászlét főz. A többi egységes, tömbszerű sötétség.”

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...