fbpx

FRISS HÍREK

Kecskemétről indult, mára felnőtt vízilabda-válogatott lett Faragó Kamilla

- Advertisement -
Faragó Kamilla még csak 18 éves, de már a felnőtt válogatott keretével edzhet, sőt a Női Világliga Szuperdöntőn Budapesten is számítanak rá. A KESI neveltjével készítettünk interjút.

Kecskeméten ismerkedtél meg a vízilabdával. Kik voltak azok a meghatározó emberek, akik segítették a fejlődésed? Milyen emlékek fűznek szülővárosodhoz? 
Kecskeméten, a Bányai Júlia Gimnáziumban Szappanos Tibor tanár úr ajánlotta, hogy próbáljam ki a vízilabdát. Így kerültem be a kecskeméti csapatba, ahová nagyon gyorsan beilleszkedtem. Gyorsan megszerettem a játékot Kovács Róbert csapatában. A tovább fejlődésem érdekében Budapesten kellett folytatnom a sportot, így kerültem az UVSE csapatába.
Mit üzennél azoknak a fiataloknak, akik most ismerkednek a vízilabda szépségeivel? 

Ez egy kemény sport és hogy sikereket lehessen elérni kitartónak és alázatosnak kell lenni, valamint mindig legyen egy kitűzött cél, amit el szeretnének érni.

Az UVSE-hez szerződve gyorsan a legjobbak közé kerültél. Hogyan élted meg ilyen fiatalon, hogy a „nagyok” között szerepelhetsz?

Rendkívül motiváló volt, hogy olyan játékosokkal játszhatok, mint Keszthelyi Rita, és Szűcs Gabriella, illetve a külföldi válogatottakból érkező játékosok. Az edzőim, Áts Bertalan és Benczur Márton  számos lehetőséget adtak a játékra, és örülök, hogy ezekkel tudtam élni.

Hasonló cikkünk:  500 érvényes ajánlással polgármesterjelölt lehet Kecskeméten

A bajnoki cím mellett a felnőtt válogatott meghívó is kiemelendő. Mennyire lepett meg ez a meghívás, illetve hogyan sikerült az edzőtábor? 

Nagyon nagy megtiszteltetés ért, amikor Bíró Attila először márciusban behívott a felnőtt válogatottba. Ez motivált a továbbiakban, hogy bebizonyítsam, továbbra is ott a helyem a csapatban. Montenegróban nagyon sokat edzettünk, amit itthon a Duna Arénában tovább folytattunk.
A sport mellett a tanulásra is jut időd? Ha minden igaz most érettségizel, hogyan ment eddig ez a kihívás? 
Elég nehéz időszak ez, és nem könnyű összeegyeztetni a sportot a tanulással. Mindent próbálok kihozni magamból, még a szóbeli érettségi hátra van. Tovább szeretnék tanulni mindenképpen.
Milyen távlati célokat tűztél ki magadnak a vízilabdában, illetve a magánéletben?
Célom a felnőtt válogatottban való bennmaradás, a továbbfejlődés, és természetesen, mint minden sportolónak, az olimpiai játékokban való részvétel. Ebben a családom is maximálisan támogat.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...