fbpx

FRISS HÍREK

Két év alatt 35 milliárd forintot költöttek az NBI-es focicsapatok bérekre

- Advertisement -

Évente kétszer jön el az igazság pillanata a hazai professzionális fociban. Az egyik, amikor valamikor nyáron valamelyik nemzetközi kupában külföldi csapatokkal kell összemérnie az erejét a hazai élvonalnak. A másik, amikor a profi focit működtető cégeknek – akárcsak a többinek – május 31-ig be kell számolniuk a gazdálkodásukról. Ezt leszámítva ugyanis az égvilágon semmit sem lehet tudni arról, hogyan használják fel a klubok a hozzájuk terelt közpénzeket.

Az NBI-es csapatok két év alatt 35,5 milliárd forintot költöttek bérekre. Ebben nemcsak a játékosok vannak benne, hanem a klubok összes alkalmazottja, de a nagyobb részt a játékosok fizetése adja ki. Ha az Európa-ligából nagy pénzeket kaszáló Vidi nem lett volna, a csapatok 2,5 milliárd forintos veszteséget hoztak volna össze.

A gazdasági beszámoló nem követi a foci szezonalitását. Januártól decemberig számol, szemben a nyártól nyárig tartó bajnoksággal. Ezért a bajnokságból 2018 nyarán kieső Balmazújváros és Vasas, illetve az akkor feljutó Kisvárda és MTK is szerepel a táblázatban. A csapatok közül az Újpest kivételt jelent, ők ugyanis a cégekre vonatkozó szabályokkal nem törődve szintén nyártól nyárig adták meg az adatokat, a 2018 náluk 2017 nyarán kezdődik és tavaly nyáron zárult. 

További részletes elemzés a 444.hu összeállításában, ide kattintva!

Hasonló cikkünk:  Úszás a téli Balatonban: "igazi kikapcsolódás volt, nézelődtünk, beszélgettünk"

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...