fbpx
14 C
Kecskemét
2022. október 1., szombat

FRISS HÍREK

Nem tudják folytatni az eljárást Czeglédy ellen

A mentelmi jog miatt megszüntették, és az eljárási szabályok alapján legfeljebb újrakezdeni lehet.

Hiába szűnt meg Czeglédy Csaba mentelmi joga, amit azzal szerzett, hogy indult az EP-képviselőválasztáson, nem tudják folytatni az ellene folyó, erősen átpolitizált büntetőügyet – írja a hvg.hu.

Bár a Csongrád Megyei Főügyészség kérte a Szegedi Törvényszéket, hogy vigye tovább az eljárást, a bíróság ennek nem tudott eleget tenni, a büntetőeljárási törvény alapján ugyanis megszűnt a Czeglédy ellen zajló eljárás. Még az ügy megnevezését is meg kellett változtatni, már nem „Czeglédy Csaba és társai ellen” zajlik büntetőügy bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt, hanem „Cs-né I. J. és társai ellen”.

A helyzet úgy állhatott elő, hogy amikor Czeglédy a DK jelöltjeként mentelmi jogot szerzett, a bíróság kérte a Nemzeti Választási Bizottságot, hogy azt függesszék fel, de az ellenzéki tagok a kérést leszavazták, így a bíróságnak májusban meg kellett szüntetni az eljárást. Csakhogy ezzel a Czeglédy Csabával szemben indult bírósági eljárás befejeződött, és az eljárási szabályok alapján legfeljebb újrakezdeni lehet, de folytatni nem.

Hasonló cikkünk:  Élő harci szerepjáték a TanyaFeszt és a Forsaken LARP közös hétvégéjén Cserkeszőlőn

Mivel a törvényben nincs olyan paragrafus, ami egyértelműen lehetőséget ad a folytatásra, a törvényszék elkaszálta az ügyészségi indítványt. Ez ellen még lehet fellebbezni, amivel az ügyészség feltehetően élni is fog. Czeglédy ügyvédje, Hankó Faragó Miklós azt mondta: az sem derül ki a jogszabályból, hogy honnan kell újrakezdeni az ügyet. Szerinte nem elég, hogy az ügyészi szakaszig menjenek vissza, gyakorlatilag a gyanúsításig kellene visszamenni.

Hasonló cikkünk:  Ha szeret figyelni, 660 ezres fizetést is kaphat érte

Czeglédy úgy véli, mindebből az látszik, hogy szét fog esni a vád, a politikai akarat miatt azonban még évekig fogják folytatni társai meghurcolását, akiket ok nélkül kevertek az ügybe, ami csak róla és a politikai bosszúról szól.


Korábbi kapcsolódó cikkünk:

Czeglédy Csaba Kecskeméten: Amikor nem adtuk el a céget Kósa embereinek, NAV vizsgálat indult ellenünk

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...