fbpx
3.7 C
Kecskemét
2023. február 1., szerda

FRISS HÍREK

Olyan sötét az egyetem környéke, mint annak szellemisége lesz

A fénykép szóban nem véletlenül van benne a fény, hiszen fény kell ahhoz, hogy valamit meg tudjunk mutatni. De mi van akkor, ha éppen a sötétet akarja megmutatni – esetünkben – egy hírportál? Mert most ezzel próbálkoztunk a fenti fotón. Így fest az épülő egyetem környéke. Pont olyan sötét, mint az egyetem szellemisége lesz minden bizonnyal. A Matolcsy-egyetemként elhíresült intézmény ugyanis az unortodox gazdaságpolitikát fogja dicsőíteni. Vagyis azt, amit Matolcsy György jegybankelnök gondol a világról. Ha hinni lehet a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványának kuratóriumi tagjának ( ezek az alapítványok hozták létre az egyetem építését koordináló KEDO Zrt.-t ), Lentner Csabának, akkor ezen az egyetemen is a Fidesz retorikáját fogják nyomni, és lényegében a katedrákon a kormány szekerét tolni. Azt találta ugyanis mondani ez az ember még a 2018-as választás előtt, hogy:

A 2018-as választás az azon fog múlni, hogy mi, a mi koncepciónk, a mi elveink, a gazdaságpolitikánk, társadalompolitikai szemléletünket a társadalom mennyire fogja elfogadni. Nem elég, hogy mi páran, egyetemi tanszékeken tudjuk, hanem ennek a gondolkodásnak le kell menni minden egyes egyetemre, nem csak privilegizált egyetemre, minden egyes egyetemre, minden egyetemi oktatónak a fejébe.

Lefordítva: minden egyetemen át kell mosni oktatók és hallgatók agyát, és a Fidesz-KDNP felé irányítani a gondolkodást. Amikor az intézmény sötét szellemiségére utaltunk, akkor erre gondoltunk, és nem általában kérdőjelezzük meg az egyetemek létét. Ezt fontos leszögezni.

De mondhatni, olyan sötét van az egyetem körül, mint amilyen sötét a polgármester férje által vezetett KEDO Zrt. számlanyitási ügye. A Szemerey-féle bank csődje előtt alig két héttel a csodával határos módon nyitott a társaság egy másik banknál számlát, ami minden bizonnyal csakis valakinek a jövőbelátó képességével magyarázható, és nem azzal az üzenettel, amely a belső körökből ment ki bizonyos ügyfelek részére arról, hogy baj van.

Hasonló cikkünk:  Csábít az üzbég és a moszkvai egyetem, jó lesz Erasmus helyett

És olyan sötét van az egyetem körül, mint amennyire nem teljesen világos ( bizonyos esetekben igen ), hogyan fonódnak össze Kecskeméten a Matolcsy és Szemerey családok szálai.

Hasonló cikkünk:  Több százan indultak a Violin futóversenyen - videóval

Mivel ez a környék már egy ideje sötét, vagy az van, hogy Bogasov István és Kovács Ferenc fideszes önkormányzati képviselők ( az Izsáki út egyik fele a 4-es, a másik fele a 13-as körzethez tartozik ) nem igen járnak erre és nem vették észre. Vagy az van, hogy olyan gyenge az érdekérvényesítő képességük, hogy nem tudták elintézni, hogy az a mintegy 10-12 lámpa végre megvilágítsa ezt a szakaszt.

Pedig van itt egy zebra is, amely elveszik a sötétben, úgyhogy jó lenne, ha valamelyikük felemelné a telefont, és odaszólna az illetékeseknek, mielőtt itt is tragédia fog történni.

Ha Matolcsyval kezdtük, akkor zárjuk is vele. Az ő szellemiségével. Amelyről ha más nem is árulkodik, emeljük ide az ő saját dolgozatát, amely a novekedes.hu oldalon jelent meg. Ebben azt sorolja fel, hogy hogyan lehetünk 2030-ra ( tehát 11 év múlva!!! ) világelsők egy sor területen. Többek között az egészségügyben is. Az MNB elnöke a világelső Mayo Klinikát hozta fel ( a világ leggazdagabb emberei ide járnak magukat gyógyíttatni dollár milliókért ), hogy Magyarországon is létre lehet hozni egy ilyen színvonalú egységet az orvostudományi egyetemeinkre alapozva 2030-ra. Akkor írja ezt le, amikor nem lehet tudni, hogy holnap éppen melyik kórházban szakad rá a betegekre vagy az ott dolgozókra egy penészes plafon darab.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...